Aktywne Wpisy

Aurielle +82
Mirki i Mirabelki, dziś z niebieskim powitaliśmy naszego synka na świecie 💙
Udało się naturalnie, 3,5 kilo szczęścia i nieprzespanych nocy.
#ciaza #dzieci #demografia #zdrowie #rozowepaski #niebieskiepaski #chwalesie
Udało się naturalnie, 3,5 kilo szczęścia i nieprzespanych nocy.
#ciaza #dzieci #demografia #zdrowie #rozowepaski #niebieskiepaski #chwalesie

staryalkus +17
Ja pier... Dowiedziałem się właśnie o wstępnym raporcie odnośnie AI171. Pilot prawdopodobnie celowo odciął dopływ paliwa do obu silników. To było prawdopodobnie rozszerzone s---------o. Jakaś tragedia...
#lotnictwo
#lotnictwo

Po ogarnięciu najważniejszych podstaw, mechaniki gry, systemu walki i przetrwania postanowiłem stworzyć pierwszą postać, którą gram już na poważnie i postaram się wytrzymać jak najdłużej. Nadałem jej też charakter - facet jest drwalem, człowiekiem lasu z umiejętnością "sztuka przetrwania", ale jest też panikarzem i palaczem, w dodatku trochę nieogarnięty, bo wolniej przekłada przedmioty i pomieści mniej rzeczy w ekwipunku, szafkach itp.
Koncentruję się głównie na rozwijaniu umiejętności stolarskich. Skoro jest drwalem i człowiekiem lasu, to chcę wyprowadzić się z West Point i zamieszkać w lesie. Tam przynajmniej jest spokojniej, znacznie mniej przeciwników, choć i tak dwa razy zostałem już napadnięty - aż serce podskoczyło, jak nagle przeciwnik wyskoczył z krzaków, podczas gdy ja piłowałem drewno na deski ( ಠ_ಠ)
Przeczesałem już kawałek miasta i pozyskałem sporo przedmiotów, w tym aż dwa agregaty, siekiery, pistolety, strzelbę i sporo amunicji oraz lekarstwa. W pobliskiej szkole znalazłem też minilodówkę z zamrażarką i dystrybutor wody, które mogę łatwo zabrać do siebie do domu. Gorzej z pożywieniem, ale jakoś daję radę. Miałem szczęście, bo grę rozpoczynałem w domu niedaleko lasu. Przeszedłem się kawałek w kierunku południowo-wschodnim i znalazłem dom, który jest najbliżej. Tam mieszkam i gromadzę wszystkie przedmioty.
W lesie zbudowałem już parter i prawie wszystkie ściany, z wyjątkiem drzwi. Wkrótce będę budował schody, a potem sufit. Mam już na tyle umiejętności stolarskich i surowców, żeby zbudować najważniejsze wyposażenie, czyli sam budynek + schody, łóżko, skrzynie, półki na ścianę i inne meble. Jak już tylko postawię te schody i zrobię łóżko to na stałe przeprowadzę się do lasu. Bo jednak moje tymczasowe miejsce zamieszkania w mieście jest sporadycznie atakowane przez niewielkie grupy przeciwników.
Gram oczywiście na najwyższym poziomie trudności - Apokalipsa. Dotychczas przetrwałem około 40 dni, a zatem mam za sobą incydent z helikopterem, a woda i prąd zostały już dawno odcięte. Wyeliminowałem około 600 przeciwników i ani razu nie zostałem zraniony. Teraz najważniejsze dla mnie jest wykończenie domu, zamieszkanie w nim, zbudowanie ogrodzenia i pozyskiwanie żywności. A potem to tylko przygotowywać się na nadejście zimy....
#gry