#autocad Mirki pytanie, może nie z samego autocada, ale z programów podobnych. Z czego wynika to, że otworzę rzut architektury i wszystko jest poobracane w taki sposób jak na rysunku? Pewnie z importu z jakiegoś revita to .dwg. Tak czy inaczej, jak zrównać się osią do rysunku? Przeszkadza mi to, bo jak chcę narysować linnię prostą to ona jest równoległa do którejś osi X lub Y, a rysunek budynku nie pokrywa się z tym, pozostaje mi ręczne obracanie rysunku czy można jakoś układ współrzędnych obrócić do posiadanego rysunku?
@Chrystus: takie rysunki dostałem od projektanta, cada miałem na studiach, w pracy w tamtym roku też, ale tylko do kreślenia jak małpa dokumentacji warsztatowej - coś jak przedłużenie zeszytu i kartki, rysunek jest na podkładzie rysunku szalunkowego z dokumentacji konstrukcji dzięki bardzo, komenda LUW - w bricscad pomogła ustalić nowy porządek
Mirki pytanie, może nie z samego autocada, ale z programów podobnych. Z czego wynika to, że otworzę rzut architektury i wszystko jest poobracane w taki sposób jak na rysunku? Pewnie z importu z jakiegoś revita to .dwg. Tak czy inaczej, jak zrównać się osią do rysunku? Przeszkadza mi to, bo jak chcę narysować linnię prostą to ona jest równoległa do którejś osi X lub Y, a rysunek budynku nie pokrywa się z tym, pozostaje mi ręczne obracanie rysunku czy można jakoś układ współrzędnych obrócić do posiadanego rysunku?
źródło: comment_1641465046S4x6sGNkBhD23gpXamzXOc.jpg
PobierzSpróbuj stworzyć nowy układ współrzędnych.
dzięki bardzo, komenda LUW - w bricscad pomogła ustalić nowy porządek