Aktywne Wpisy

Ka4az +586
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Gdzie kupić tani serwer/VPS/hosting/chmurę z jak najlepszym stosunkiem ceny do RAM?
Mam aplikację, która składa się z kilku kontenerów Dockerowych (aplikacje, bazy danych, kolejki), które wymagają dużo RAM-u (myślę, że tak 8 GB to minimum, jak nie więcej). Ale to taka domowa aplikacja, która prawie nic nie robi, więc CPU praktycznie nie używa (jedynie przy starcie, ale to mogę sobie poczekać dłużej).
Na OVH widzę np. 8 GB za 98 zł miesięcznie. Ale nie da się wziąć mniej CPU niż 4, żeby obniżyć cenę.
Widziałem jak na forach ludzie szukali serwerów do gier, to im zależało odwrotnie np. 1 GB RAM i 4 CPU.
Szkoda że te VM-kmi mają zasoby na stałe, a nie że można sobie wybrać ile się chce i płacić za poszczególne GB RAM i poszczególne CPU.
Na jakimś Kubernetesie też bym mógł to postawić, ale