Wpis z mikrobloga

@harry_krishna: @dlaczego0: gdy zegarek jest w zasięgu telefonu, lte nie działa, tzn jest odłączone, czyli nie żre baterii więcej jak w tym bez. Za to gdy wyjdziesz z domu bez tel, lte się załącza i jesteś dalej w kontakcie, ot po to to jest
  • Odpowiedz
@dlaczego0: Lepiej mieć jak nie mieć, ale jak nie widzisz zastosowania, to jednak droższy zegarek + miesięczna opłata za esim, może się niektórym nie opłacać. Ja mam od miesiąca i już raz faktycznie się przydało
  • Odpowiedz
@lukratywny: pogoda, streaming muzyki online, powiadomienia z iphone kiedy nie jest w zasiegu (chyba?), rozmowy telefoniczne (w tym telefon ratunkowy)
jezeli tego nie potrzebujesz to bierz bez
a tak nawiasem, jeżeli nie potrzebujecie neta to nie da sie wlaczyc trybu samolotowego i wtedy nie ciagnie baterii tak samo jak w wersji bez lte?
  • Odpowiedz
@dlaczego0: Tryb samolotowy wyłącza każda komunikacje. Ale da się wyłączyć sama sieć komórkowi co robi z niego wersje bez lte, czyli połączenia telefoniczne tez nie działają wtedy. Oczywiście poza zasięgiem telefonu, a w zasadzie wspólnego Wifi
  • Odpowiedz
@lukratywny: ja np. wziąłem SE bez LTE "na przeczekanie" (bo liczyłem, że series 7 będzie miało lepsze sensory, ale nie ma, więc czekam na series 8 i wtedy wezmę z LTE)
  • Odpowiedz
@dlaczego0: Ja jestem poza socialmediami, w zasadzie skorzystałem, co akurat fajne z potwierdzenia przelewu w banku millennium, alior nie ma takiej opcji na razie. I raz z shazam. Przejrzałem teraz apki jakie mam i nic więcej. Jest jeszcze nawigacja, ale nie korzystałem jeszcze. No i oczywiście pogoda
  • Odpowiedz
@mario84pl @dlaczego0 z pogoda to i tak chyba na siłę argument, chyba, że ktoś sprawdza co 10 minut albo serio cały dzien bez telefonu xd

Najlepsze to powiadomienia bo muzykę mozna pobrac i bez lte sluchac
  • Odpowiedz