Wpis z mikrobloga

Dlaczego Lewica miałaby ufać PO po tym jak głosowali razem z SolPolem i Konfederacją przeciwko KPO? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Soojin21: Pytanie nie jest o to komu ufa Lewica, tylko czy Lewica chce odsunąć PiS od władzy czy nie. Bo czasem mam wrażenie, że wcale do tego nie dąży.
  • Odpowiedz
Bo czasem mam wrażenie, że wcale do tego nie dąży.

@Variv: Dokładnie to samo można powiedzieć o konfederacji gdy ta wspiera pis w takich głosowaniach jak lex tvn. Przecież to było kluczowe głosowanie które może zdecydować czy pis dostanie 3 kadencję czy nie
  • Odpowiedz
Dokładnie to samo można powiedzieć o konfederacji gdy ta wspiera pis w takich głosowaniach jak lex tvn. Przecież to było kluczowe głosowanie które może zdecydować czy pis dostanie 3 kadencję czy nie

@Moisze: No w przypadku konfederacji to myślę, że już od dawna nie ma wątpliwości ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mike-mo:

Ty nieironicznie jesteś zwolennikiem Czarzastego? To jest lewica w jaką wierzysz?

Jestem lewaczką, ale nie czuje się w tym momencie zwolenniczką żadnej konkretnej
  • Odpowiedz
@Soojin21: Przeczytałeś to ze zrozumieniem czy nie? Nic tu nie ma o wyborach. Jest o tym, które partie przedłużają trwanie obecnej władzy. Dla demokracji zwyczajnie opłaca się promowanie dużych partii opozycyjnych jak PO, a nie głaskanie po głowie biedapartii na granicy progu wyborczego jak Lewica.
#pdk #bekazlewactwa
  • Odpowiedz
bo wie, że w takim bloku będzie po prostu zmarginalizowana przez Tuska.

@Szechter_: Lewica i tak jest zmarginalizowana. Sami sa w dupie i przy pisie bedą w jeszcze wiekszej dupie. Jedynie zbratanie sie z tuskiem daje im mozliwość na poprawę swojego wizerunku i notowan na kolejne wybory za 6 lat. I tak powinni mysleć bo na razie to walczą deskami miedzy soba, które wyrywają z łódki, którą płyną, a ta
  • Odpowiedz
Gdyby nie Donald Tusk, to KO miałoby dzisiaj poparcie poniżej 15%.

ała
czyli mówisz że gdyby nie donek to polska scena polityczna mogła w końcu oczyścić się z tego kataru? ;-;

@Ordo_Publius:
  • Odpowiedz