Wpis z mikrobloga

Mirki mam pytanie takie ogólne do znawców i ludzi którzy siedzą w temacie... Powiedzcie mi co by się stało gdyby się spróbowało włączyć powiedzmy GTA V na tym komputerze? Parametry komputera to Pentium II 266MHz, 16MB RAM, 4GB HDD, Grafika 3D, Modem 56k, Windows 95, ogólnie chodzi mi o to czy taki komputer rzeczywiście mógłby się zapalić, co by się działo wtedy z takim komputerem podczas próby włączenia gry takiej jak GTA V czy Wiedźmina... (Zdjęcie podglądowe) #informatyka #nauka #lata90 #komputery #gry
wakxam - Mirki mam pytanie takie ogólne do znawców i ludzi którzy siedzą w temacie......

źródło: comment_1641117647VEoYyfZZmY1PCbAYNyHuSj.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wakxam: samo API wykorzystywane przez EXE instalatora czy samej gry się nie uruchomi. Nie mówiąc o blokadzie uruchamiana w DOS Mode czy przymusu posiadania Windows NT.
  • Odpowiedz
@wakxam: miałem podobny. Pentium R 200 MHz, 64 MB RAM, 4 GB HDD, Grafika 3D 16 MB RAM. Jak był nowy, latało wszystko. Po przywiezieniu do domu matka kazała go postawić na kilka dni na stoliku w dużym pokoju i położyła pod niego biały obrus XD. Musiałem pokazywać rodzicom co ta maszyna potrafi, bo znali tylko zastosowania biurowe.
  • Odpowiedz
@wakxam: Obecnie dla większości przeciętnych użytkowników komputerów większym problemem jest odpalenie na nowym kompie czegoś co chodziło na starym Windowsie 95 bez najmniejszego problemu XD
  • Odpowiedz
@wakxam: wiem że każdy ma to gdzieś. Gdyby ktoś jednak był tak jebniety jak ja:
Roślina z tyłu, to ficuss lyrata. Jak go zobaczyłem pierwszy raz musiałem, że oszaleję żeby go znaleźć.
  • Odpowiedz