Wpis z mikrobloga

Dzień dobry mirabele i mircy. Potrzebuję podbudowania i atencji(moze być negatywna, byle tyczyła obrazu). Maluję portret na zamówienie od kilku miesięcy. Męczę go i męczę, ciągle mi coś nie pasuje. Nie miałam wyznaczonego terminu, więc robota rozłazi się jak glut na ścianie. Problemem są dla mnie dłonie modelki, ale jakby ktoś dorżnąl mnie merytoryczną krytyką całości, to przyjmę na klatę, niczym parujacego klocka. Muszę mieć jakiegoś kopniaka w tylek, żeby się zebrać do pracy. Chcę wpisać datę ukończenia 2021. Straszna poruta, że to tak długo trwa.

#chwalesie #tworczoscwlasna #malarstwo #portret #sztuka
Pobierz
źródło: comment_1640789976AWogOgHnBKgsSxpT2UzlRs.jpg
  • 31
@MMARS: > Jak rozumiem ten portret to chwila z życia osoby w danym czasie i miejscu. Może faktycznie tak to wyglądało.
Nigdy nie jest dokładnie tak, jak to wygląda. Wtedy malarstwo nie miałoby sensu, od tego jest fotografia.
Zawsze jest jakieś zderzenie osobowości modela i artysty, jakieś naleciałości. Jestem świadoma swoich niedociągnięć(czy cech charakterystycznych) np ostrych konturów, braku światła we włosach itp, natomiast chciałabym żeby forma ciała była milsza dla oka,
@Onkosfera: Na Twoim miejscu wydrukowałbym przeróbkę od @trisek i liczył, że nikt się nie zorientuje, bo obraz zdecydowanie za ciemny, a dłonie kościotrupio blado-czarne, generalnie jeśli jest jakiś sposób żeby go rozjaśnić to poszedłbym tą drogą
@Onkosfera może skup się na rysowaniu przyrody? Liście ładnie Ci wyszły. Wrzuć jeszcze jednego listka, który zasłoni dłonie. Są zbyt kościste. Twarz i reszta super. Podoba mi się Twój styl.

@cytmirka: @wisienkowy: @Symmachus: @MMARS: @KatpissNeverclean: @helga-von-klusken: @Zdoomwars: @trisek: @kwiatencja: @Periplanomeno_Asteri: @little_muffin: @Shanheavell: @280bhp: @kotwbutach85:

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moją twórczością i merytoryczne uwagi. Tak, również Wam: @biznesmenjanusz: @pytlowany: @porBorewicz07: @ant444:
Jestescie jak siano w skrzyni z towarem( ͡° ͜ʖ ͡°)

Posiedziałam wczoraj trochę przy obrazie, mając na uwadze krytykę.

Podłubałam
Pobierz
źródło: comment_1640939555CHJMISca5Qcea0rx6rVM2Q.jpg