Wpis z mikrobloga

PIANKI
zapraszam serdecznie po resztę na https://discord. gg/AdUnjbwN
Wszystkie dzieci uwielbiają pianki, nawet dorośli. Poza tym ten przepis to świetna zabawa podczas grillowania pianek.
Składniki na 40 porcji.
300 g cukru pudru.
2 paczki żelatyny (18 g każda).
1 szczypta soli.
3 paczki cukru waniliowego.
180 ml wody.
2 łyżki mąki kukurydzianej.
1 łyżka cukru pudru.
Składniki do formy.
1 szczypta oleju.
1 łyżka stołowa mąki kukurydzianej.
Składniki do posypywania.
2 łyżki mąki kukurydzianej.
Do pianek marshmallows przesiej przez sitko cukier puder i mąkę kukurydzianą i wymieszaj razem. Płytkie, prostokątne naczynie do zapiekania posmaruj olejem i postaw 2 łyżki mąki kukurydzianej, a potem nanieś je na dno naczynia w celu, aby ciasto się po pieczeniu dobrze oderwało od powierzchni!
W rondelku wymieszaj cukier waniliowy z żelatyną, wodą i solą. Pozwól żelatynie napęcznieć i podgrzewaj wszystko powoli lub ciągle mieszaj, aż żelatyna się rozpuści, nie pozwól, aby było zbyt gorąca, bo potem szybko niezgęstnienie.
Pomieszaj płynną żelatynę z cukrem pudrem przez 5 minut, aż powstanie ładny, zwiewny krem. Teraz możesz dodać barwnik spożywczy według uznania. Możesz też pozostawić białą masę, aby uzyskać białe pianki marshmallows.
Następnie wlewamy masę do przygotowanej formy, wygładzamy ją i przykrywamy folią spożywczą. Odstawić do lodówki na ok. 4 godziny, aż masa będzie twarda w dotyku.
Przed wyłożeniem posyp cukrem pudrem i mąką kukurydzianą, następnie nożem poluzuj masę z brzegów i wyłóż wszystko na wierzch najlepiej na inny talerz. Następnie można pokrój masę na kawałki. Możesz też wyciąć okrągłe ciasteczka za pomocą okrągłej foremki do wycinania ciastek.
#usa #niemcy #gotowanie #wykop #discord #chwalesie #wykop #antencja
źródło: comment_16406848033G3TMcsbVqBp2zRiWX6Ixa.jpg