Aktywne Wpisy
Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
Mam mieszkanie w kamienicy, dość wysoko (3m), ogrzewanie podłogowe suche (rurki z wodą na płytach styropianowych tuż pod panelami) i niestety teraz przy niskich temperaturach czuje że jest niedogrzane, lub może w drugą stronę - uważam że powinno być ciepłej.
Druga sprawa, czy warto wyłączać ogrzewanie na noc, np 23-5 i żeby działało przez pozostałą część dnia ? Jak robicie u siebie ?
#budownictwo #mieszkanie #remontujzwykopem #remont #ogrzejciemnie
tak
nie
@PanKracy582 czyli badaleś kamerą - sporo mostków cieplnych pokazała i dzięki temu poprawiłeś temperaturę w domu?
Nie wyłączasz na noc bo?
tak
wyłączanie/włączanie podłogówki nie daje żadnych korzyści w tym przypadku (poza niższą temperaturą przy której lepiej się śpi)
a gdybyś miał nie panele ale zwykłe kafle to już w ogóle xD (bezwładność jest ogromna)
nom
Zawsze możesz rurki do grzania wpuścić też w ścianę i zrobić podłogowe w ścianie - są takie rozwiązania, albo po taniości dostawic zwykły grzejnik zasilany z ogrzewania podłogowego tylko wtedy masz dwa wyjścia: Albo dać przewymiarowany
@kaspah
@ms86
A na nanometrach przy rozdzielni podłogowki jaki macie przepływ w l/min ? Obecnie mam wszędzie 2l, to lepiej zrobić 3?
zrób i zobacz co się stanie ¯\_(ツ)_/¯
Ty lepiej napisz jaka temperature masz na wejsciu
Na piecu ustawione 39*C, a wisi 2m od rozdzielni więc pewnie taka jest temp wejścia