Aktywne Wpisy
Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
#cytatyzlaweczki
Stach: Inkwizycja idzie.
Solejuk: Jak pod okupacjo jakąś, jak nie jedno to drugie!
Hadziuk: Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.
Wikary: Na wieki wieków. Panowie, myślę że ostatnio byłem dla panów zbyt surowy.
So: Co racja to racja.
W: No właśnie. Może wam jakoś pomóc trzeba? Bo pijecie panowie z nieszczęścia, z powodu wykluczenia, z braku perspektyw...
St: Znaczy jeżeli o nas chodzi to my w zasadzie, proszę księdza, dla przyjemności pijemy.
H: I dla towarzystwa.
Pietrek: Ale co to za picie, proszę księdza? Piwo miejscowe, siki takie!
W: Ale musicie panowie mieć jakiś poważny powód, żeby tak desperacko swoje organizmy niszczyć. Ja myślę, że to się bierze z jakiegoś nieszczęścia.
St: Przeciwnie. Jak pić i palić przestaniemy to dopiero się narobi nieszczęścia!
W: A to czemu?
St: No tak! Taka flaszka na przykład. Ktoś ją musiał zrobić. Zrobił, rodzinę za to nakarmił. A na niej karteczka. Ktoś wydrukował ją i też zarobił. I ten co piwa naważył... A papierosy. Chłopina tytoń zakontraktował - zarobił, rodzina tego co skręca też... No i jak my przestaniemy, to z czego oni będą żyli?
#ranczo #seriale