Aktywne Wpisy
PakaBaka +249
„Ile straciliśmy przez PiS” na podstawie chrupek Lay’s?
*
2015
Średnia krajowa netto: 2900zł
Cena paczki Lay’s:
165g – 3,5zł; 21zł/kg
Za średnią krajową można było kupić 138kg chrupek.
*
2023
Średnia krajowa netto: 5100zł
Cena paczki Lay’s:
130g – 8zł; 62zł/kg
Za średnią krajową można dziś kupić 82kg chrupek.
PiS sprawił, że jesteśmy dziś 1,7x biedniejsi (wg. indeksu chrupek Lay’s).
Moim zdaniem to niewielka cena, za liczne dodatki emerytalne, rekordowe
*
2015
Średnia krajowa netto: 2900zł
Cena paczki Lay’s:
165g – 3,5zł; 21zł/kg
Za średnią krajową można było kupić 138kg chrupek.
*
2023
Średnia krajowa netto: 5100zł
Cena paczki Lay’s:
130g – 8zł; 62zł/kg
Za średnią krajową można dziś kupić 82kg chrupek.
PiS sprawił, że jesteśmy dziś 1,7x biedniejsi (wg. indeksu chrupek Lay’s).
Moim zdaniem to niewielka cena, za liczne dodatki emerytalne, rekordowe
ziemba1 +172
Nowa Pani "Ministerka" ubiera się w sklepie "lewacka szmata"
Nie powiem, pasuje do niej nazwa tego sklepu.
https://lewackaszmata.pl/produkt/koszulka-parasolka-z-haslem/
#heheszki #bekazlewactwa #4konserwy #lewackalogika #konfederacja #humorobrazkowy #polityka
Nie powiem, pasuje do niej nazwa tego sklepu.
https://lewackaszmata.pl/produkt/koszulka-parasolka-z-haslem/
#heheszki #bekazlewactwa #4konserwy #lewackalogika #konfederacja #humorobrazkowy #polityka
Chciałbym jakoś pomóc mojemu, generalnie w stosunku do mnie jest przytulasem, moją dziewczynę chcąc nie chcąc polubił przez to że ma z nią styczność (i macha mu kijkiem który jest jego ulubioną zabawką xD). Problemem jest natomiast np. ubieranie przeze mnie kurtki, codziennie rano bo kojarzy to z wyjściem do weterynarza, wtedy ucieka pod łóżko. Jak przychodzę z pracy to też zazwyczaj się chowa i wychodzi po paru minutach. Jak jedziemy do dziewczyny (która ma też kota, ogólnie się tolerują czasami pobawią i widać że nie ma między nimi jakiejś spiny, zwłaszcza że moja współlokatorka też ma kota i mój bardzo lubi go zaczepiać) to też od razu pod łóżko, zazwyczaj w nocy wyjdzie jak wszyscy śpią.
Generalnie wiadomo że nie chcę go zmuszać żeby siedział z innymi ludźmi jeżeli się ich boi, bo nie ma sensu go stresować, ale nie chcę też żeby tak naprawdę sam siebie stresował tym że się niepotrzebnie boi. Zwłaszcza że planujemy wyjazd w przyszłym roku z dziewczyną na kilka dni i wtedy trafi do niej do domu i znowu spędzi kilka dni wystraszony pod łóżkiem. Ostatnio weterynarz dawała mu jakieś krople na kark ale niezbyt dużo to dało, może jakiś behawiorysta albo coś innego?
Zdjęcie gałgana dla zasięgu
#kot #koty
A co do kurtki... Albo mu przejdzie albo
Co do karmienia w kurtce to będę musiał spróbować (tylko najpierw zablokuje mu wejście pod łóżko xD) bo teraz jak zadzwoni budzik to przychodzi się poprzytulać mrucząc, podgryza mnie w brodę i pierwsza rzecz po wstaniu to zawsze jest nakarmienie go.
Jak ktoś inny przychodzi to od razu pod łóżko leci, wychodzi po jakimś czasie, ale wystarczy że ktoś poruszy się gwałtowniej to spierdziela xD
Kupiłem mu tunel do zabawy ostatnio to czasami w nim sobie siedzi jak jest czegoś niepewny.
Masz więcej zdjęć?
Kotka później nabrała pewności czy już jej tak zostało?
Toż to najpiękniejszy kot świata
Moje rady:
- daj mu jak najwiecej miejsca i pozwól reagować po swojemu kiedy się boi, nie pozwalaj obcym zbliżać się do kota dopóki on sam do nich nie podejdzie
- upewnij się, że ma przynajmniej jedno bezpieczne miejsce, idealnie łóżko pod sufitem z którego widzi wszystko