Wpis z mikrobloga

@Wololol

Plastik

Kiedyś widziałem jak smieciarka najechała na zakręcona plastikowa butelkę. Ni c---a, nie pękła. Jak to plastikowa butla to nie ma siły żeby zrobił to kurier przez rzucanie.

To raczej zimno było, sosik w środku zamarzł i r------l butelkę ( )
  • Odpowiedz
@Wololol: wystarczy solidnie zapakować i dać wypełnienia, a dojdzie w całości. Wysyłałam tydzień temu pakę na gabaryt C, w tym min piwko opakowane w folie bąbelkową i z wypełniaczem aby nie latało i doszło w całości ;)
  • Odpowiedz
@Roxi5017: Mi to piszesz. Na allegro też już zostało zgłoszone. z sosu zostało około 2,200L więc nie wszystko stracone ale uwalony cały płaszcz ubikacja, cały dom pachnie marynowaną chilli.
  • Odpowiedz
@Roxi5017: Właśnie rozpakowałem resztę rzeczy okazało się że zamiast kaparów dostałem żurawinę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jestem wnerwiony, sos to sos ale około 4L to prawie 100zł więc.
Ktoś za to musi odpowiedzieć, Inpost czy sprzedawca na allegro.
Na marynaty do mięsa spokojnie starczy ale uflejona ubikacja to drugie.
  • Odpowiedz
@Wololol: Przecież na zdjęciu widać, że sos pękł bo zamarzł i rozwalił szkło. Poza tam jak wyżej, InPost zabrania wysyłania płynów, więc nic nie ugrasz. Pretensje do sprzedawcy. Zimą jak płyny wysyłasz, to bierz dostawę do żabki. Tam jest ciepło przynajmniej, więc nie zamarznie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
ale wiesz, że paczki na sortowni rzucają się same z siebie i Twoje naklejki są g... warte?

@Czerwony_jak_WIG20: nie tylko same, element ludzki im chętnie pomaga
  • Odpowiedz
@Wololol to sprzedawca z----ł pakowanie, wczoraj mi przyszło paczkomatem 15 piw (11 puszek i 4 butelki) i nic nie ucierpiało oprócz kilku puszek z niewielkimi wgniotkami. Często też zamawiałem różne sosy, przyprawy, soki czy inne rzeczy płynne w plastiku i szkle i też nigdy problemu nie było bo zawsze była masa wypełnienia.
  • Odpowiedz