Wpis z mikrobloga

Przypomniałem sobie jedną historię która skręca mnie z nerwów jak sobie o niej przypominam.

W 2 lub 3 klasie podstawówki (pod koniec lat 90) poszliśmy w zimie na dwór, a nauczycielka rozpisała zawody o to kto zbuduje najładniejszy zamek ze śniegu – chłopaki czy dziewczyny. My jak to chłopaki zabraliśmy się z werwą do działania i nawet jak na swój wiek potrafiliśmy ładnie współpracować. Zbudowaliśmy super zamek, z wieżami, bramami, mostami i nawet nalepiliśmy śnieżek żeby się rzucać.

Dziewczynom zamek kompletnie nie wyszedł, był nawet nie tyle co brzydki co po prostu nie umiały lepić w śniegu i nie miały zmysłu przestrzennego.

Wiecie jak zakończył się konkurs? Oglądaliśmy swoje zamki, dziewczyny były zazdrosne i dwie z nich kopniakami zniszczyły nasz zamek a na koniec nauczycielka ogłosiła, że najładniejszy wykonały… no sami się domyślacie. Jeszcze zebraliśmy ochrzan, że głośno śmieliśmy wyrazić swoje zdanie i protestować przeciwko takiemu wyborowi. One dostały po 6 my po 5.

#logikarozowychpaskow #szkola
  • 231
  • Odpowiedz
@pan_kleks8: niektórzy nauczyciele to mistrzowie demotywacji - pamiętam jak w którejś z pierwszych klas podstawówki jako wynik równania 2-5 napisałem -3 bo tak się wkręciłem w matematykę że sobie siedziałem w domu i sam się uczyłem nowych rzeczy. I co? Dostałem obniżona ocene bo miałem napisac jako wynik 0, bo liczb ujemnych jeszcze nie przerabialiśmy...
  • Odpowiedz
@pan_kleks8: U mnie pod koniec podstawówki mieliśmy iść do kina i dali naszej klasie 2 filmy od wyboru przez głosowanie. Była przewaga głosów 80% na co mamy iść ale jedna kujonica się rozryczała bo ona głosowała na ten drugi XD oczywiście wychowawczyni jej ustąpiła
  • Odpowiedz
@pan_kleks8: zakończenie gimnazjum, jako jedyny w historii szkoły uzyskałem 100% na podstawie i rozszerzonym z angielskiego, było rozdawanie nagród, laski podostawaly nagrody za 90%+ z każdego z przedmiotów, nawet z angielskiego, ja gówno do papy
  • Odpowiedz
@pan_kleks8: Może nie mam historii o potyczkach damsko-męskich w szkole, ale za to pamietam z gimnazjum jak „samce alfa” w dresach robili sobie co chcieli, od przeklinania do palenia w oknie w klasie i nie mieli za to żadnych konsekwencji, a ja wyraziłem swoje niezadowolenie, ze zrzucanie się na koniec szkoły po 200zl na kwiaty dla nauczycieli to dużo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@pan_trololo: w gimnazjum też kiedyś mi rodziców wezwali do szkoły. Matka nie mogła bo koniec miesiąca. I wjeżdża stary - cały na biało. Idzie do baby od geografii i przed wejściem do pokoju pyta mnie co i jak. Odpowiadam jak było, za co wezwała rodziców i że babka jest generalnie porąbana.
Po 15 min stary wychodzi z kamienną miną i jedyne co powiedział ‚ona jakaś #!$%@?ęta jest, zrób tak, żebym nie
  • Odpowiedz
@pan_kleks8: akcja z gimnazjum - szkolni wandale niszczyli krany w łazienkach a ja tam byłem z grupka normikow i się temu przyglądałem (pomińmy kwestie co jest w porządku a co nie). Przez nauczycielki zostałem oskarżony pomimo nagrań kto co robił. Nie i #!$%@? - musisz zapłacić za nieswoje zniszczenia. W klasie pogadanka - mówię że każdy potwierdzi że tam byłem ale nic nie dotykałem to nauczycielka pyta sie dziewczyny której tego
  • Odpowiedz
@pan_kleks8: Sytuacja z technikum która mnie mocno skręca. Ostatnia klasa technikum, wf, gramy sobie w kosza i przychodzi nauczyciel mówiąc że dołączają się do nas pierwszaki i mamy grać grzecznie (cała moja klasa zawsze grała agresywną grę), wymieszane składy aby było fair i ja pierwszakom jak wół mówię że podaje mocne piłki. Wynik: dwa wybite zęby u typa piłką oraz wybity mały palec u jednego typa. Otarło sie o pedagoga,szkolnego psychiatrę,
  • Odpowiedz
@pan_kleks8: Pamiętam jak byłem w podstawówce i nauczycielka plastyki sprawdzała prace domowe. Jakoś tak się złożyło, że większość osób tej pracy domowej nie miała w tym "najlepsze uczennice". A wiec zaczyna wyczytywać i idzie to tak: Mateusz? Nie mam. No to 1. Łukasz? Nie mam. No to 1. Arek? Nie mam. No to 1. Basia? no wie Pani tak się złożyło, że nie dałam rady tego zrobić. Tylko popatrzyła na nią
  • Odpowiedz
To i ja coś od siebie dodam, choć większość historii tu jest o wywyższaniu dziewczyn to u mnie padła ręka sprawiedliwości ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Technikum - 4 klasa. Wystawianie ocen z języka angielskiego. Ja jako, że grałem w gierki mmo, czytałem fora po angielsku i dużo strimów oglądałem to przez 3 i 4 klasę nie miałem żadnego zeszytu/książki bo po prostu były mi nie potrzebne sprawdziany pisałem
  • Odpowiedz
@xaro: @Tank1991: @pan_kleks8: do tej pory się nie nauczyliście co pedagodzy chcieli wam przekazać i nawet po wielu latach macie zadrę ze „przegraliście z małymi dziewczynkami” właśnie dla tego będziecie przegrywami do końca życia. Nawet mi was nie żal. Wasze miejsce jest dokładnie tam gdzie jesteście.
  • Odpowiedz