Wpis z mikrobloga

#iphone #allegro #telefony #kiciochpyta

Hej, ciotka poprosiła mnie o poszukania prezentu dla córki, jest określony budżet około 1700.
Ogólnie chodzi o to, że spoko by był to iPhone więc poszukałem iPhone X jako najstarszego z nowym designem. Jednak jest to telefon na tyle leciwy, że obecnie nie można znaleźć go w żadnej oficjalnej dystrybucji, więc zdecydowałem się na allegro i udało mi się znaleźć np. tutaj:
https://allegro.pl/oferta/iphone-x-64gb-kolory-pakiet-gratisow-10244741970

Jednak zastanawia mnie pochodzenie tych telefonów, jak wygląda kwestia gwarancji itp.
Ciekawe że jest to niby nowy telefon a nie ma oficjalnego opakowania.
Kupował ktoś z was telefon z takich aukcji albo zna kogoś takiego, i może coś powiedzieć?

Z góry dzięki za pomoc :)
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Deltamir: Nie jest to nowy telefon. To refurb złożony z 3 telefonów i chińskich zamienników. A to, że allegro ma to w dupie od wielu lat i pozwala na takie praktyki - nieśmieszny żart. Za 1700 zł to może kupisz używanego IP11, w słabym stanie.
  • Odpowiedz
Jednak zastanawia mnie pochodzenie tych telefonów

@Deltamir: kupiony rozbity, zalany, itd. za 500 zł, naprawiony na częściach z aliexpress za 400 zł, wystawiony za 1800
  • Odpowiedz
@Deltamir: nigdy nie kupuj nic z apple poza oficjalną dystrybucją. Masa januszy sprzedaje refuby. Na allegro jest tego masa. Skupują stare i rozwalone telefony, naprawiają byle jak na tanich zamiennikach i pchają dalej. Kupujesz telefon co ma obudowę wyglądającą jak nowa a np ekran zamiennik gorszy niż w samsungu za 500zł.
  • Odpowiedz
@thewickerman88: Swojego obecnego 11pro kupiłem na allegro za 4200 zł, kiedy w apple kosztował ponad 5 tys. 3 miesiące po premierze, zafoliowany i nieaktywowany. Nie wiem czy to jakiś ulep, ale działa ok.
  • Odpowiedz