Wpis z mikrobloga

Patrzę tak na Was i obserwuje, że ogólnie to cieszycie się, że ludziom kredyty wzrosły o 300-500 zł na racie. Jesteście zepsuci od środka, cieszycie się z ludzkiej krzywdy, z nieszczęścia, chcecie żeby sąsiad miał gorzej, bo wtedy Wy czujecie się lepiej. Naród niedowartościowanych ludzi... dlatego w tym kraju jest jak jest ¯\_(ツ)_/¯ Dodam, tylko że mi kredyt wzrósł o całe 0 zł i właściwie to szkoda mi tych ludzi, którym teraz wzrosło o 300-500 zł na racie.

#kredythipoteczny #nieruchomosci #kredyt #stopyprocentowe
  • 298
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 30
@Miszcz_Joda: ludzie tutaj cisną beke z Januszy nosaczy a sami zachowują się jeszcze gorzej - praktycznie jak postacie z Dnia Świra, które przecież były karykaturalne
  • Odpowiedz
Tak tak, na pewno o to chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przecież ze wzrostu rat cieszy się wyborca pisu, który nie rozumie jakie to ma konsekwencje.

@Kiedysbedeczerwonka:
Tzw. "młodzi wykształceni z wielkich miast" na kredytach mają świadomość ekonomiczną niewiele większa albo i taką samą.
Konsekwencje ma to takie, że gospodarka oczyszcza się z podmiotów nieproduktywnych i nadmiernie zadłużonych. Jasne, że wzrasta bezrobocie, ale za to w
  • Odpowiedz
@Miszcz_Joda: Ja czuje bardzo mało emocji do cudzych rat kredytu. Ale zdziwione reakcje niektórych ludzi, oraz roszczeniowa postawa trochę mnie bawią. Jeżeli ktoś brał kredyt w ostatnie 2 lata to musiał wiedzieć, że stopy będą rosnąć, bo nie miały skąd spaść. Jeżeli ktoś brał kilka lat wcześniej musiał wiedzieć, że z ogromnym prawdopodobieństwem stopy wzrosną, bo były bliskie zeru, a takich wartości nie da się utrzymać 30 lat. Także histeryczne
  • Odpowiedz
@Fiodooor: Widze, że dupa piecze bo ktoś ma oszczędności, jak tylko on tracił przez inflację to było ok...
Pewnie ma mieszkanie albo dom, bo więksozśc osób która ma oszczęności ma już nieruchomość, bo z reguły oszczędzający bardziej panują nad finansami.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Fiodooor: przecież niskie stopy powodują uciekanie z oszczędnościami w inwestycje, np w kurniki xd

Teraz jest próba prostowania

Kilka miesięcy, inflacja spadnie do 2% i obniżą stopy przecież xd
  • Odpowiedz
@Miszcz_Joda: mi te osoby są obojętne. Jak ktoś się bez opamiętania zadłużał pod korek to musi ponosić tego konsekwencje. I uspokajając nastroje, mieszkania przez to nie stanieją drastycznie. Dla banku licytacja nieruchomości to ostateczność.

Kilka miesięcy, inflacja spadnie do 2% i obniżą stopy przecież xd

@MaddoxX1911: Myślę, że zostaną z nami na dłużej.
  • Odpowiedz
@siemankooo: ziom, ja tez mam oszczednosic w wysokosci ~350k. Wrzuciłem na obligacje indeksowane inflacja zeby nie tracić.
Po prostu nienawidze zawisci, w 2015 roku, zaraz po studiach dostalem umowe o prace na 3 miesiace z wynagrodzeniem w wysokosci 2700 zł netto, w ciagu tych 3 miesiecy wzialem kredyt, bo chcialem gdzies mieszkac. Udalo mi sie splacic kredyt, ale nie jestem #!$%@? taki zawistny, zeby komus zyczyc problemow ze spłatą kredytu.
  • Odpowiedz
@Miszcz_Joda: @pepe_chad:
Znaczy inaczej: to system rezerwy cząstkowej i wynikająca z niego kreacja pieniądza są złe same w sobie.
System powinien działać tak żeby wspierać przezorność, oszczędność, pracowitość i zdyscyplinowanie, a nie zadłużanie, konsumpcjonizm i lekkomyślność tak jak jest teraz.
  • Odpowiedz
@MaddoxX1911: > xD kredyciarze #!$%@? gospodarkę, mamy 8% inflacji i kosmiczne ceny nieruchomości w istotnym stopniu przez tych podludzi, a mamy sie nad nimi litować? xD niech kwiczą i giną

wyzej :)
ha tfu.
  • Odpowiedz