Aktywne Wpisy
Mateo353 +19
Macie oficjalny statement Wonzia. Nie strimuje, bo obrażacie mnie i moje gry, w które lubię grać. Wonziu maluje obraz jakby ludzie przychodzili i jechali go od k---w, a najwyżej co to było pytanie, czy będzie coś dzisiaj innego oprócz kart albo Star Citizena albo oznajmienie, że Star Citizen to wychodzą. Wonziu uznał to za mega toksyczną atmosfere i jak typowy płatek śniegu to jest to dla niego za dużo. #wonziu
źródło: image
Pobierz
rosen +7

(ʘ‿ʘ)
@rifraw: XD
Przecież taka dokładnie jest narracja wokół szczempionek - "zaszczep się a jesteś w 99% bezpieczny, nie grozi Ci ciężki przebieg choroby".
Czyżby ta narracja też była nieprawdziwa?
@kuna999: a nie pomyślałeś o tym, że jeśli ktoś nie będzie przechodził ciężko choroby, której ciężkiego przebiegu może uniknąć, to nie zajmie swoją dupą miejsca w szpitalu osobom, które mogą tego bardziej potrzebować, np. pacjentom kardiologicznym lub onkologicznym?
Komentarz usunięty przez autora
Otóż jest to narracja mająca tylko pozory logiki.
Po pierwsze na ten moment rzeczywistość jest taka, że nie antyszczepionkowcy a "panikujący" są odpowiedzialni za kompletny paraliż służby zdrowia. Nie podam dokładnych liczb bo nie chcę mi się szukać ale niezaprzeczalnym faktem jest, że w 2020 zdiagnozowano o 40% mniej
A co z osobami które palą nałogowo, obrzerają się słodaczyami i kolką czy ze sportowcami którzy ulegają kontuzjom ?
To
Śmierć z powodu koronawirusa (nawet z zaawansowaną chorobą współistniejącą): straszna tragedia. Zatrzymajcie świat - ja wysiadam.
Śmierć z powodu lockdownu z depresją włącznie i ograniczeń dostępu do służby zdrowia, albo z powodu blokowania leczenia kowida tanimi i skutecznymi lekami, albo w wyniku powikłań po szczepionce: a to ta śmierć to nie, nic się nie stało.
@rifraw: i to jest powód, żeby bez potrzeby powodować dodatkowe, poważne obciążenie służby zdrowia?
Otóż ilość pacjentóz z nadwagą, więźniów czy palaczy służba zdrowia jest w stanie przewidzieć i jak najbardziej na taką ilość jest przygotowana. Ba służba zdrowia stara się przygotować nawet na sezonowe wachnięcia jak jesienny sezon grypowy, większa ilość kontuzji w zimie czy w czasie
@rifraw: Bo jak się decydujesz na eutanazję to nie ratują cię później w szpitalu zajmując miejsce komuś kto potrzebuje szpitala nie z własnej głupoty.