Aktywne Wpisy
Teuvo +24
cholerne pistacje
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
jak zjem kilka to nie potrafię się opanować i przerwać konsumpcji
zjadłem całe opakowanie 300g
a
kiszony_Pomidor +11
Przyjaciółka mojej córki, która została dziś na noc u nas.
Co możesz powiedzieć takiemu dziecku, które czuje, że mu się grunt pod nogami usuwa i które przytula się z całych sił i trzęsie ze swojej dziecięcej rozpaczy?
Rozwala mnie to totalnie... Takich wrażeń na dzisiejszy wieczór się nie spodziewałam...
#zwiazki #rozwod #rodzina #dzieci
@Wogybogy: Niby dlaczego toksyk? Może ktoś w depresji, albo z niską samooceną, a nie toksyk od razu. Z jakiej racji? Same rozbicie rodziny często jest lepsze, niż widzenie wiele lat udawanej miłości rodziców, czy raczej braku miłości, albo czegoś w ten deseń.
@wykopowa_ona: Tu nie ma co się bawić w delikatności.
Jak najszybciej pogadaj też z jej ojcem.
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale najwyraźniej z jakiegoś powodu postanowiło mi się wypłacać i w jakim stopniu w sytuację wmieszać.
Nie chce tej mamie cisnąć tylko dać znać, że mała o tym opowiada i że jeśli potrzebuje pomocy np. w opiece nad małą, to może ja podrzucać do nas. Tym bardziej, że przez ostatnie lata widywaliśmy się często z
@Wogybogy: Oby. Bo ludzie myślą, że kłamstwami chronią dziecko. Tak jak utrzymywaniem związku na siłę. Może tu będzie lepiej. Choć jakby było to pewnie i do rozwodu by nie doszło. No ale bywa.
@wykopowa_ona: Jeśli nie wymaga tego praca rodziców lub jakieś ważne sprawy, to nie jest to najlepszy pomysł dla małej. Od czasu do czasu tak ale nie za często.
Dziecko powinno w tej trudnej dla niego sytuacji, jak najwięcej czasu spędzać z rodzicami.
W dziecięcej główce może się wykreować coś takiego jak odrzucenie.
I dlaczego z góry zakładasz, że są na tyle ogarnięci, że sami pójdą do psychologa, a jednocześnie, że są na tyle nieogarnieci, że będą się na dziecku
Nic dzieci to ameby, większość tego co mówią to jedynie papugowanie. Czego nie powiesz i tak c---a zapamięta, ile ty pamiętasz z pierwszej klasy podstawówki? Za powiedzmy 3 lata zacznie posiadać jakieś IQ i osobowość, teraz to poziom gadających ptaków nawet nie