Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mircy z #uk #wielkabrytania, moja mama zjeżdża na święta, ze swoich powodów jedzie autem do PL.

Czy ktoś wie jak to ma wyglądać z testami? Na wjeździe do Francji musi mieć test PCR, ale czy tenże wystarczy na wjazd do Polski czy musi wykonywać kolejny?

#podroze #koronawirus
  • 10
@soadfan W sensie tunelem? To potrzebuje wydrukować formę że przejeżdża przez Francję tranzytem, ale tego też nie sprawdzają.
Bez stresu Mireczku, nikt jej nigdzie nie zatrzyma.
Szerokiej drogi i wesołych świąt dla mamy.
@soadfan: na znakach w UK będzie jej wyświetlało ze covid test for travel to France needed, ale ja bym nie tracił kasy na testy tylko jechał, tak jak mówię. Jeszcze w październiku robiłem testy, a teraz pół listopada i do dziś zrobiłem jeden test i w sumie nie wiem po co.

Przez Francję to ona ma całe 50km do zrobienia do Belgi nikt jej po drodze nie zatrzyma.
@soadfan: w skrajnie #!$%@?. Przypadku może jej francuz na paszportach nie wpuścić bo będzie chciał test, wtedy konsekwencja jest taka ze będzie się musiała wrócić #!$%@? jakiś test na szybko i wrócic na pociąg. Jak zjedzie z pociągu to już ma lajt. Ale tak jak mówię jeszcze w srode Francuzi mieli w dupie testy.