Wpis z mikrobloga

@Certis: Czytałam niedawno Stowarzyszenie umarłych poetów - książka jak i film na podstawie, którego powstała jest świetna. A Ewangelia według Piłata od Schmitta jest jedną z najlepszych książek jakie przeczytałam w tym roku. Z sci-fi bardzo mi się podobał Marsjanin. I ogólnie nie wiem czy to "taki charakter" ale praktycznie każda książka od Zajdla jest warta uwagi.
@Owieczka997: Trudi Canavan - "Gildia Magów" (to trylogia ale szybko i przyjemnie sie czyta),

Harlan Coben (niby wolisz nie serie, ale cykl Myron Bolitair można czytać jako pojedyńcze książki),

polecam też fantasy komedie PRL czyli Pilpiuka "Kroniki Jakuba Wędrowycza" (jeśli ci podpasuje to przeczytasz i resztę),

Oliver Bowden opisał jako książki cykl gier Assasins Creed osobiście polecam (znów - wiem, że miały nie być cykle ale to też można przeczytać jeśli
@Owieczka997: Na wschód od Edenu. Z innych dobrych rzeczy to może Cormac McCarthy Ci podejdzie? Z polskich nieoczywistych autorów to ja uwielbiam Myśliwskiego - jego książki są właściwie pozbawione fabuły, to raczej takie rozważania (choć w formie powieści z bohaterami), ale raz, że dla mnie ma genialny język, dwa - jego książki bardzo mnie wyciszają i uspokajają