Wpis z mikrobloga

@croppz: żadne moje, bo nigdzie żadnego "nie mo" nie mam/nie wpisywałem czy też nie używam takiej nazwy w katalogu.
Jak napisałem run chodzi ale z pozycji terminala wyskakuje to Nie mo i tyle. domyślam się że chodzi o "Nie można" ale z jakiegoś powodu to ucięło?

@Spofity: mógłbyś troszkę jaśniej?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@chiltepin: wpisz to w vsc i napisz co wypluło. Może być, że przycisk run and debug korzysta ze środowiska wirtualnego, a konsola z tego co widać nie ma aktywowane żadnego virtualenv. Może być że nie masz dodane pythona do path, a może być wiele innych rzeczy
  • Odpowiedz
@Spofity: @m_bielawski:
Mam wersję pythona 3.10. W terminalu wpisałem samo "python" i otworzyło mi się okno z aplikacjami a tam był Python 3.9. Zainstalowałem go
python --version wchodzi i pokazuje Python 3.10.1. Teraz wszystko chodzi i problemów nie ma.
Nie mam pojęcia jaki miało to związek.

Tak czy inaczej
  • Odpowiedz
  • 0
@chiltepin: cały czas stawiam na to że problem leżał w prawidłowości Path, bo raz miałem identyczny problem.
Lub w vsc miałeś nieprawidłową ścieżkę w "select python interpreter"
  • Odpowiedz
  • 0
@Utylizacja: próbowałem reinstalacji Pythona z dodaniem patha i po tym oczywiście restart kompa. Jednak tu nie leżał problem gdyż po tym nadal nie działało.
Po instalacji Pythona 3.9 zadziałało bez restartu
  • Odpowiedz