Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +653

mirko_anonim +3
✨️ Czy powinienem się martwić o zaproszenie na Facebooku od fryzjerki? Ⓘ
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.

źródło: comment_1639033426VpBDv82WAiNOfBTUq2jeuJ.jpg
Pobierz@Azaajaszz: to ma do tego, że inflacja to też ukryty podatek, zwłaszcza jeśli jest dodrukowaniem bilionów "darmowych"
No nie powiedziałbym. Wiele kobiet wolałoby się zajmować dziećmi i domem niż zarabiać na wkład własny na kredyt i mieć dzieci kilka lat później niż odzywają się w nich instynkty. Wiele facetów wolałoby mieć fajne ognisko domowe zbudowane przez partnerkę oraz dzieci wychowane przez nią, a nie przez żłobek, ale realia są takie, że często nie da się tego obecnie spiąć finansowo. Nie widzę tu w ogóle żadnego niewolnictwa kogoś
Dlatego też popieram cyfryzację i kontrolę władz, bo w wielu krajach system dużych podatków i dużych benefitów społecznych działa pod warunkiem że wszystko jest kontrolowane.
@zaklad_weterynarii_spolecznej: a jaki uczciwy specjalista z jakiejkolwiek dziedziny weźmie na siebie odpowiedzialność za 40 milionowy naród za 10-15k gdzie w losowej korpo zarobi 3-4 razy tyle i bez ryzyka obsmarowania w mediach za najmniejsze potknięcie? Myślisz człowieku? xD
I sprawdź listę top 10 najlepiej zarabiających polityków. Belg, Niemka, Kanadyjczyk, Szwajcar czy Singapurczyk (tam to już polecieli z zarobkami :D). Same kraje
@zaklad_weterynarii_spolecznej: w polskiej polityce nie ma ekspertów i specjalistów bo im się to nie opłaca. Ostatnio był Petru to go zniszczyli za haha sześciu króli ja p------e jaka beka. W polskiej polityce masz lalkarza Suskiego, historyka sztuki Kuchcińskiego czy nauczyciela żeglarstwa Bosaka. Z osób z wykształceniem istotnym to odklejoną Pawłowicz co powinna siedzieć w Tworkach czy Choroszczy, komunistę Piotrowicza. Są
Powiem ci tak... Nieważne jest w jakim towarzystwie płciowym się obracasz, ale raczej ogółem w jakim towarzystwie się obracasz. Skoro obracasz się wśród mentalnej patoli i biedoty, to obserwujesz zachowania godne mentalnej patoli i biedoty :). Albo po prostu nie wychodzisz z piwnicy i nie dane Ci było poznać wartościowych lub przynajmniej pracowitych ludzi, jedno i drugie jest cholernie przykre, ale to nie moja sprawa. Najwyraźniej żyjesz stulejarskim mitem,
@skitarii: 90% podatku dochodowego powyzej 200k dolarow to literalnie komunizm.
INB4 hurr durr nikt tyle nie placil
Dokładnie i to chodzi, pieniadz cyrkulował i był reinwestowany, a nie wydawany na konsumpcje i dobra luksusowe
I nie narzekam na to że żadna/moja kobieta nie chce urodzić dziecka konkretnie mi ani nie chce pracować - mówię to co widzę u znajomych czy u kolegów w pracy.