Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #silownia

Mirki w tym tygodniu przeszedłem ze splita na FBW oraz na redukcję. FBW robię trochę zmodyfikowany plan podany kiedyś na wykopie. Po treningach splitu zawsze dość mocno odczuwałem wyrabiane mięśnie i byłem tak zmęczony, że poza kolacją i filmem nie nadawałem się do niczego. Po 2ch treningach FBW praktycznie nie czuje "w mięśniach" abym je jakoś mocno spompował i też nie jestem wykończony. Faktem jest, że zostawiłem ciężary ze splitu i na niektórych ćwiczeniach jest to wystarczający ciężar, a na mniejszych partiach mam wrażenie, że za mały.

Pytanie czy te zmiany w "odczuciach" po siłce są przez przejście na FBW, redukcję, czy po prostu mam d-----ć więcej żelastwa?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pamiętaj, że ćwicząc FBW, ćwiczysz mięsień 3 razy w tygodniu, a nie tak jak na splicie raz na tydzień a porządnie. Dojebując na jednym treningu ciężaru, to na którymś z kolei może spaść Ci wydolność przez brak regeneracji i będziesz miał słaby trening. Jak korzystasz z gotowca to nic nie kombinuj, zwolnij wykonywanie negatywów i będzie git ;)
  • Odpowiedz
@Pyrakus: może jestem jakiś dziwny ale ja czuje mięśnie po FBW :P szczególnie nogi po wykrokach i plecy, czasem też nogi po przysiadach. Takie lekkie, ale, że robie te mięśnie 3x w tygodniu to te "zmęczenie" czuję prawie nonstop ;p
  • Odpowiedz