Aktywne Wpisy
nowszyja +350
Zmniejszenie porcji o połowę ... o połowę! xDDDDDDDDDDD 76k dotacji.
#kpo
#kpo
źródło: Gx07Dn1XQAAQ8gR
Pobierz
Ten_spod_piatego +98
Szczerze mówiąc, łudziłem się, że Polska zrobiła krok do przodu. Ale afera z KPO pokazała mi coś zupełnie innego — mentalnie spora część naszego społeczeństwa nadal tkwi na wschodzie.
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,

https://www.youtube.com/watch?v=Sq6RpgXNDmU
@KacperSzurek: nie do końca ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1638869702wLlPwLQEYsSTMwONhydHWG.jpg
PobierzPytanie, czy i jakie dane google udostępni na żądanie policji. Całkiem możliwe, że na swoich serwerach i tak wszystko trzyma.
1.Co by sie stało, jakby niekorzystal z wifi uczleni, ale poszedl np do jakiejs publicznej biblioteki, restauracji z darmowym internetem?
Policja by sprawdzała ogólnie kto w tym mieście używał w tym samym czasie, kiedy byly pisane pogróżki, kto korzysta z tora?
2. Tak właściwie to jak
jak ze smartfonami to nie wiem
żeby go nie złapali musiałby używać mostków (bridges) czyli nieskatalogowanych węzłów tora
2. Istnieją specjalne programy do usuwania danych z dysków HDD.
W przypadku iPhone wystarczy wymazać zawartość i ustawienia.
Przy okazji - korzystasz z DNSów typu 8.8.8.8 przy połączeniu z siecią?
Anonimowość jest do czasu kiedy nie nastąpisz komuś na nogę :D
No zbyt sprytny to on chyba nie był.
Napisy są dodawane ręcznie - więc powinny być OK ;)