Wpis z mikrobloga

Zostałam ostatnio poproszona o sfotografowanie dwóch fundacyjnych psiaków, które szukają domu.
Przed Wami jeden z nich - Tango.

Tango to około trzyletni samiec w typie amstaffa. Najprawdopodobniej jeden z tych piesków z pseudo, co to miały być dodatkiem w domu, ale okazało się że ów dodatek jest zbyt wymagający. To co mogę na pewno powiedzieć o tym psie, że jego usposobienie i temperament łapią za serce. Radosny, niesamowicie bezpośredni pies, bardzo, ale to bardzo łaknący kontaktu z człowiekiem, wpatrzony i skupiony, widać jak bardzo brakuje mu interakcji i relacji. Kiedy ja stałam za aparatem, pałeczkę w ogarnianiu psa przejął mój niebeski, bawiąc się z nim jak swój ze swoim. Tango jest niezwykle żywiołowy, bardzo, ale to bardzo skoczny, naładowany energią, idealnie sprawdzi się dla osoby bardzo aktywnej, ale chcącej jednocześnie trenować z psem bull sporty. Nie był uczony wielu rzeczy, ale łapie w mig, mimo że jest nieco nachalny, potrafi się ogarnąć i skupić, wyciszając choć na chwilę.
Niestety nasze spotkanie polegało tylko na zrobieniu zdjęć i krótkiej zabawie, później Tango został poproszony o powrót do boksu. On wyraźnie zgasł, skurczył się, a my do teraz jesteśmy rozbici.

Tango przebywa w hotelu dla psów pod Bielsko-Białą.

#psy #pokazpsa #adopcjazwierzat #fotografia #mojezdjecie #feels #bielskobiala #slask #malopolska
Pobierz matra - Zostałam ostatnio poproszona o sfotografowanie dwóch fundacyjnych psiaków, kt...
źródło: comment_1638773310ztTGVDyPuOWahNVXVmtgt8.jpg
  • 24
@matra: To fajnie a mnie za dzieciaka ugryzł bokser jak siedzialem na fotelu w szyje, bokser ktory w zyciu nifdy nikogo nie ugryzł. Dlatego tak samo jak człowiekowi tak i zwierzęciu może odwalić w każdym momencie i taki pies ma mieć zawsze kaganiec j smycz. To nie jamnik że w kostke ugryzie.
@alfaalenieomega: a mnie w tym roku kilka razy potrąciłby samochód na pasach, mimo że miałam zielone, lub wchodziłam na przejście bez wtargnięcia i co z tego wynika? Totalnie nic, bo to nie znaczy, że powinnam teraz pisać, że wszyscy kierowcy to łajzy i powinno się im odbierać prawo jazdy.
To na pewno było przykre doświadczenie i nie powinno Cię spotkać, ale musisz wiedzieć, że pies gryzie z dwóch powodów - albo
To fajnie a mnie za dzieciaka ugryzł bokser jak siedzialem na fotelu w szyje

@alfaalenieomega: no a w mojej rodzinie i u znajomych ugryzły znienacka: cocker spaniel, jamnik, doberman i labrador.
Dużo winy jest zazwyczaj we właścicielach, ktorzy nie umieją kontrolować czy pilnować.