Wpis z mikrobloga

@Jan124: Czy Burry jest menedżerem funduszu hedgingowego który dokonał krótkiej transakcji aby się wzbogacić? Bo ktoś mu powiedział, że dostanie 1000000% zwrotu z jego akcji?

Jeśli masz jaja, kup opcje na 2024, akcja będzie cię kosztować mniej niż 60 dolarów.
@2fac: No właśnie nie krótkiej (). Każdy mu mówił że jest idiotą i wszystko starci. Po co mi opcje jak trzymam już rok akcje. Strasznie się tym tematem gotujesz. Kup snapa puts to odrobisz gme straty heheheh NoT fiNaNcIaL aDvIcE
@Jan124: Opcje są tańsze, kupujesz równowartość akcji za mniej niż 60 dolarów.

Straciłem tylko czas na GME, gdzie indziej miałbym większe dochody w tym czasie. Pozbyłem się już putów na GME.

Burry shortował, więc na krótkiej

Known for

Shorting the 2007 mortgage bond market by swapping Collateralized Debt Obligations (CDOs)

Founding and managing Scion Asset Management
@2fac: tak on shortowal. Chodziło mi o okres przez jaki czas miał otwarta pozycje. Tylko w naszej opinii (gme fanbois)jedynym sposobem jest kupowanie akcji, z uwagi na to że fundusze manipulują ceną.
@Jan124: Co z DD się sprawdziło? Są one robione specjalnie długie aby sprawiały wrażenie mądrych. Ta strategia sprawdza się w przypadku osób niedoinformowanych, które chcą potwierdzenia swojej tezy.
@Jan124: Fundusze manipulują ceną, ale jeśli uważasz że do 2024 cena przekroczy 500 dolarów, możesz kupić 1 akcję za mniej niż 60 dolarów, i wszystko powyżej 500 dolarów to zysk taki jak w przypadku normalnych akcji

Na przykład, kupujesz 1 kontrakt (100 akcji strike price 500, płacisz za wszystko 6000 dolarów zamiast 18000, cena wzrasta do 1500 dolarów więc twój zysk to (1500-500) razy 100 czyli 100 000

Kupujac za te
@Jan124: Duzo pozycji na opcjach maja shortujace hedge fundy, na wypadek duzych wzrostow. Ubezpieczenie. Inne hedgefundy sprzedaja covered calls z wysokim strike price malpom, malpy im oddaja za darmo pieniadze