Wpis z mikrobloga

@Jan124: Czy Burry jest menedżerem funduszu hedgingowego który dokonał krótkiej transakcji aby się wzbogacić? Bo ktoś mu powiedział, że dostanie 1000000% zwrotu z jego akcji?

Jeśli masz jaja, kup opcje na 2024, akcja będzie cię kosztować mniej niż 60 dolarów.
  • Odpowiedz
@2fac: No właśnie nie krótkiej (). Każdy mu mówił że jest idiotą i wszystko starci. Po co mi opcje jak trzymam już rok akcje. Strasznie się tym tematem gotujesz. Kup snapa puts to odrobisz gme straty heheheh NoT fiNaNcIaL aDvIcE
  • Odpowiedz
@Jan124: Opcje są tańsze, kupujesz równowartość akcji za mniej niż 60 dolarów.

Straciłem tylko czas na GME, gdzie indziej miałbym większe dochody w tym czasie. Pozbyłem się już putów na GME.

Burry shortował, więc na
  • Odpowiedz
@2fac: tak on shortowal. Chodziło mi o okres przez jaki czas miał otwarta pozycje. Tylko w naszej opinii (gme fanbois)jedynym sposobem jest kupowanie akcji, z uwagi na to że fundusze manipulują ceną.
  • Odpowiedz
@Jan124: Co z DD się sprawdziło? Są one robione specjalnie długie aby sprawiały wrażenie mądrych. Ta strategia sprawdza się w przypadku osób niedoinformowanych, które chcą potwierdzenia swojej tezy.
  • Odpowiedz
@Jan124: Fundusze manipulują ceną, ale jeśli uważasz że do 2024 cena przekroczy 500 dolarów, możesz kupić 1 akcję za mniej niż 60 dolarów, i wszystko powyżej 500 dolarów to zysk taki jak w przypadku normalnych akcji

Na przykład, kupujesz 1 kontrakt (100 akcji strike price 500, płacisz za wszystko 6000 dolarów zamiast 18000, cena wzrasta do 1500 dolarów więc twój zysk to (1500-500) razy 100 czyli 100 000

Kupujac za
  • Odpowiedz
@Jan124: Duzo pozycji na opcjach maja shortujace hedge fundy, na wypadek duzych wzrostow. Ubezpieczenie. Inne hedgefundy sprzedaja covered calls z wysokim strike price malpom, malpy im oddaja za darmo pieniadze
  • Odpowiedz