Aktywne Wpisy
sandilinka +32
Mamy 2024 rok, a ciągle wiele osób używa buracko - peerelowskiego określenia "pasek wypłaty". Uświadomię was mentalne dziady: w normalnych pracach dostaje się wynagrodzenie na konto i nikt o żadnych paskach nie słyszał, nikomu do niczego nie są one potrzebne.
#oswiadczenie #praca #pracbaza
#oswiadczenie #praca #pracbaza
Lewusx +40
Siemanko.
Sobotnie selfie w lustrze specjalnie dla chudych szczurków i ulanych stulejarzy żebyście mogli napisać mi coś niemiłego w komentarzu.
Pozdrawiam słodziaki.
#
Sobotnie selfie w lustrze specjalnie dla chudych szczurków i ulanych stulejarzy żebyście mogli napisać mi coś niemiłego w komentarzu.
Pozdrawiam słodziaki.
#
Rozchodzi się o to że nexera kładzie światłowody i może będzie możliwość podpięcia. Rzecz w tym że nie mam ochoty korzystać z funboxa a podobnież można wymusić instalację osobnego ont od orange (bodajże dostarczają od huaweia)
No i dalej rozchodzi się o to że mam router który teoretycznie powinien działać podpięty do ont bo ma port lan/wan ale wyczytałem coś że router musi mieć konfigurację Vlan żeby była ustawiona na 35. Totalnie nie mam pojęcia co to znaczy, jedyne co znalazłem że faktycznie mam w routerze opcję w grupowaniu interfejsu ustawienia tego vlana - tak jak na tej stronie pokazane - https://www.manualslib.com/manual/444166/Tp-Link-Td-W8970.html?page=43
Router to TP-Link TD-W8970
Także pytanie do mirków obcykanych z sieciami, routerami, instalacjami i wszystkim co powiązane - czy jak załatwię sobie żeby zamontowali osobny ont (a z info które gdzieś znalazłem podobno powinno być bez problemy bo ktoś gdzieś też miał na infrastrukturze nexery montowane i tam podobno muszą dawać osobny terminal a nie wpinać bezpośrednio do funboxa) zamiast samego funboxa to czy mój router da radę skonfigurować tak żeby wszystko hulało ?
Znalazłem jakieś forum gdzie gadali o tym routerze tak jakby wszystko hulało i był ten Vlan tak jak należy ale widzę że jest to forum o customowym sofcie openwrt którego akurat na moim routerze nie da się chyba zainstalować bez ingerencji w hardware - a tego chciałbym uniknąć
#internet #siecikomputerowe #sieci #informatyka #swiatlowod #swiatlowody #orange #pytanie #pytaniedoeksperta #router
Komentarz usunięty przez autora
Zresztą nie o to pytałem czy mogę sobie ustawic router jako ap także ten ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pytanie bardzo specyficzne do ścisłej grupy osób które znają ten router, znają konfigurację i zarządzanie sieciami oraz mieli doświadczenia z Orange xd
@keton22: pewien jesteś ? Bo to akurat pierwszy raz
ONT z tego co wiem to idzie od nich wydębić, metodą zdartej płyty wg tego artykułu https://smartme.pl/ont-w-orange-czyli-w-koncu-dziala-mi-internet/
Właśnie chyba sobie założę konto na tej stronce nasz orange bo widzę że przewija się tam trochę osób obeznanych z zarówno z samą instalacją jak i z konfiguracjami sieci to może mi podpowiedzą czy ten router da radę a jak nie to jaki inny się nada
Porażka
https://trzepak.pl/viewtopic.php?t=51177
I nie, nie odpowiada on a przynajmniej nie op na to czy konkretnie mój router da się skonfigurować bez potrzeby np openwrt tak żeby działał ze światłowodem od orange