Wpis z mikrobloga

Mirki, robie sobie projekt w spring boocie, troche dla siebie żeby się pouczyć, trochę żeby coś mieć na githubie na pokaz. Teraz mam wrzucone tylko readme xd. No ale powiedzmy, że dziś jutro takiego podstawowego CRUDa, kontrolery pisane ręcznie itp wszystko działa. I skommituje to. No ale za tydzień wygeneruje sobie kontroler i inne klasy korzystając z open api. Z zewnątrz nic się nie zmienia, nie ma nowych funkcjonalności, ot działa jak wcześniej, poprostu kontrolery są geneowane yamla. Głupie pytanie, ale czy to nie wygląda źle na githubie że najpierw robię coś w takiej podstawowej wersji a potem dopiero to refaktoryzuje żeby wyglądało tak jak chce? . #programowanie #programista15k
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@krunky: nie, to bardzo dobre podejście, robiąc odrazu cacy można nie trafić a się napracować. Lepiej wydłubać na szybko żeby zobaczyć co i jak a potem ułożyć to ładnie gdy już wiemy czego brakuje i jak to powinno być
  • Odpowiedz
@krunky: Zadbaj o prezentacje. Apka ma działać z jakimś dummy data bez zbędnej konfiguracji. Rekruter nie ma czasu sprawdzać takich rzeczy, bo kawa stygnie. Zawsze możesz sobie zrobić brancha w stylu production, main. Publikuj tylko pewne wrzuty, reszte trzymaj na privie. A najlepiej to po prostu pisz, nie zawracaj sobie tym głowy.
  • Odpowiedz
@krunky: w webdevie to nie wiem. Ja się załapałem do pierwszej naprawdę fajnej pracy przez wkład do OSS biblioteki krypto który pokazał że ogarniam ten temat. Żeby było śmieszniej to jeden z niewielu publicznie dostępnych kawałków kodu który napisałem bo w mojej działce NDA to oczywistość. U siebie powiedziałbym napisz driver do linuxa i doprowadź do włączenia go w mainline, zajmie to rok lub więcej, kodu ładnie powstanie, będzie endorsment
  • Odpowiedz