Wpis z mikrobloga

Człowiek myśli jak tu zarobić i sie nie narobić, i tak pomyślałem, że zostanę programistą 15k, a później założę firmę która będzie pisać kod na zawołanie. Mam prosty biznes plan. Utworze fejk konto na LinkedIn, gdzie skopiuje doświadczenie od jakiegoś pro Seniora. Poczekam aż ktoś napisze z oferta pracy na kontrakcie B2B. Będę miał do rozwiązania zadanie testowe i zatrudnię do tego jakiegoś ogarniętego ziomeczka który będzie chciał zarobić, ale nie daje rady na rozmowach kwalifikacyjnych, bądź studenta albo ukrainca. Oni mnie zatrudnia i będą zlecać pisanie kodu i ja będę zlecał mojemu parobowi, mówiąc że to ja, a parob zarobi ułamek tego co ja dostanę. Później wezmę kolejne kontrakty i zatrudnię kolejnych parobow. Dzięki temu będę mógł prowadzić wiele projektów i założę firmę.

Wszystko przemyślałem. Wystarczy determinacja…
#programowanie #programista15k #pracbaza #januszebiznesu
  • 14
@True_freedom Dokładnie nie pamiętam ale był taki film gdzie zwykły starszy kolo chyba z Włoch wyzwał arcymistrza szachowego na pojedynek szachowy, ruchy przesyłali sobie listownie bo to dawne czasy i chyba z różnych krajów byli okazało się że typ równolegle po cichu wyzwał kolejnego arcymistrza i de facto mistrzowie grali między sobą a typ tylko ruchy przekazywał w końcu wszystko się wydało kiedy arcymistrzowie się spotkali przy jakiejś okazji i kolo trafił