Wpis z mikrobloga

@SpokojnyPan: reakcja trochę nieadekwatna do nicku ;). Każdy ma prawo do swojego zdania. Co do sterowników to się w pełni zgadzam, na szczęście jest taki gość - Daniel Kawakami co sam wszystko poprawiał (w tym roku po piętnastu latach poszedł na emeryturę), także mam na win11 jego stery i wszystko pięknie hula. Sam byłem święcie przekonany, że na moim świeżym pc będę jechał na integrze (ROG SupremeFX 7.1 Surround Sound
  • Odpowiedz
  • 0
Karty sound blastera faktycznie były bardzo popularne, ale jeśli chodzi o jakość to GUS wciągał je nosem. Niestety było to rozwiązanie droższe i było sporo problemów ze sterownikami, stąd ostatecznie to SB święcił triumfy
  • Odpowiedz
@Dumle007: creative dzisiaj leci już na marce i sentymencie pokolenia Z, miałem okazję używać paru rzeczy tej marki i na tle konkurencji, nie są warci dopłacania. Kiedyś sprzęt creative żył latami, dzisiejszy szmelc rozpada się po roku/dwóch/trzech.
  • Odpowiedz
reakcja trochę nieadekwatna do nicku

@bradan: jestem bardzo spokojny, ale swego czasu te karty dźwiękowe nauczyły mnie grzebania manualnie w sterownikach bo były niedorobione ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Dumle007: również używałem karty soundblaster live, kozak jak nie wiem, dopiero ostatnio porównałem sobie że mój supremefx robi lepsza robotę, ale tak czy siak dorastała ze mną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SpokojnyPan: jasne zawsze znajdą się droższe tylko ten wzmacniacz ma prawie 40 lat i jak znajdziesz go do kupienia w dobrym i działającym stanie to kosztuje koło 1000zl a przeżył tyle imprez że hoho, znajdź mi taki co teraz kupisz i za 40 lat będzie działał bez żadnej naprawy itp.. Co do wagi to ma znaczenie teraz wszystko tandetne i plastikowe, tutaj czyste amelinium i same "żeberka" chłodzące ważą co
  • Odpowiedz
@apee: ten sprzęt jest prosty w naprawie wszystko zrobisz nawet duża lutownica, podzespoły też w miarę można znaleźć. Wzmacniacz nigdy nie był naprawiany, nic w nim nie trzeszczy itp. nawet napisy nie są wytarte ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Dumle007: miałem kiedyż wieżę Unitry i właśnie z powodu braku serwisu wyrzuciłem na śmietnik. Nikt nie chciał tego robić. Teraz pewnie łatwiej, bo jest Google i Facebook do szukania specjalistów.
  • Odpowiedz
@apee: kiedyś dokładnie trudno było znaleźć kogoś dobrego, teraz dokładnie schematy w internecie do pobrania, części też w miarę łatwo dostępne, i ludzi też łatwo znaleźć jak się samemu nie chce
  • Odpowiedz