Wpis z mikrobloga

@scriptkitty: czemu Bitwarden w jakimś małym stopniu jest bardziej narażony na ataki niż keepass? Nie krytykuję, pytam, bo nie wiem :v

i dodatkowo się podpiszę pod wtyczki do przeglądarek - wygodne w użyciu
  • Odpowiedz
@Sigfried: Np. jeśli używam wtyczki do chroma bitwardenowe albo aplikacji mobilnej - haker włamując się na serwery bitwardena (albo pracownik bitwardena) może podmienić źródła czy tam binarkę i wysłać mi wersję która kradnie hasła.

W przypadku keepasa zazwyczaj użytkownicy sami instalują klientów i teoretycznie sprawdzają wtedy źródła / hashe, itd.
  • Odpowiedz
via otwarty_wykop_mobilny_v2
  • 0
@anonimowy_programista: KeePass2 na Windowsie i KeePassDX na Androidzie. KP2 ma sporo fajnych wtyczek, w tym wtyczkę od TOTP i Steam Authenticator, a KeePassDX obsługuje generację obu tych kodów. Synchronizacja odbywa się poprzez SyncThing. Jak dla mnie najlepsza opcja, aczkolwiek nie dla laików.
  • Odpowiedz
via otwarty_wykop_mobilny_v2
  • 0
@RugFlipper: Ja KeePassa polecam tym, którzy są ogarnięci w oprogramowaniu i chcą mieć hasła w bazie danych która nie wisi na Internecie. To nie jest tak że KeePass jest tylko i wyłącznie dla najbardziej narażonych, po prostu nie jest aż tak łatwy w obsłudze i tyle. ;)
  • Odpowiedz