Aktywne Wpisy

Salido +325
Minął 19. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-10
Pobierz
KEjAf +927
#konowalposting #lekarz100k Opowiem Wam o mojej przygodzie z NFZ. Jak najbardziej pasuje innych rzeczy których się ostatnio dowiadujemy o tej organizacji.
TL:DR: Kradno!
Lekarz może wystawić NFZtowi rachunek za cokolwiek i nikt tego nie sprawdza, a nawet jak sprawdzi to nie może poprawić. ¯\(ツ)/¯ Pacjent zgłasza że lekarz wpisał kłamstwa w rachunek, NFZ "robi postępowanie wyjaśniające", lekarz stwierdza "com napisał, napisałem" - i to zamyka sprawę.
Inaczej mówiąc - NFZ
TL:DR: Kradno!
Lekarz może wystawić NFZtowi rachunek za cokolwiek i nikt tego nie sprawdza, a nawet jak sprawdzi to nie może poprawić. ¯\(ツ)/¯ Pacjent zgłasza że lekarz wpisał kłamstwa w rachunek, NFZ "robi postępowanie wyjaśniające", lekarz stwierdza "com napisał, napisałem" - i to zamyka sprawę.
Inaczej mówiąc - NFZ
źródło: image_2026-07-15_172802930
Pobierz

Miski, nie szuka ktos roboty jako frontend?
W duzym skrocie, szukamy kogos ktos ogarnie nam caly frontend w dzisiejszych standardach, czyli webpack, SCSS, jeden framework (angular/react/vue), git, laravel/wordpress, templating engine(twig, blade, etc). Ok 3 lat expa, github/portfolio mile widziane.
Stawka: £25/h brutto dla firmy w UK w pelni zdalnie. Jestesmy raczej wyluzowani, nie ma u nas tragedii jesli cos sie przesunie, ale poprawek bedziemy miec dopoki nie bedzie wszystko smigac jak nalezy.
Jezyk nie musi byc na super poziomie bo ja zawsze moge przekazywac, ale im lepiej bedziesz znac angielski tym wiecej bedziesz mogl wniesc.
Uderzajcie na PW, jesli macie jakies pytania, albo CVki