Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@konmad: zrobimy rano wyścigi i sprawdzimy kto w 5 min znajdzie więcej agresywnych wypowiedzi wobec której grupy? Antyszczepy postuja swoje screeny, plotki od kolegi, nawoływania do wolności. Ale nie wyzywają raczej szczepionych od debili, czy niebezpiecznych.
  • Odpowiedz
@powiedz: nic nie pobije armii charmanderów na tym portalu, nie musimy robić żadnych zawodów. Wejdź na tag #koronawirus i sprawdź ile z ostatnich 10 wpisów jest koronasceptycznych. Co do poziomu agresji to nawet nie ma co sprawdzać, bo od razu widać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@okurczaki: bez agresji, moja żona choruje na nowotwór. Dzięki zaszczepieniu się nie ma problemów z dostępem do leczenia. Ja i otoczenie żony zaszczepiliśmy się dla siebie i żeby nie stwarzać zagrożenia dla niej. Nie wykręciło nam rąk, nikt nam nic nie wszczepił, powiem więcej nie znam nikogo komu by szczepienie zaszkodziło. Wręcz przeciwnie, jedynie przypadki iż brak szczepienia spowodował skutki w postaci ciężkiego przechorowania i śmierci. Przykre ale brak wiary
  • Odpowiedz
@okurczaki: To, że na Wykopie się szkaluje szurów, to jedno. Bo tutaj te imbecyle ze swoim chłopskim rozumem wdają się w dyskusję, negując zdanie ludzi mądrzejszych od nich (wirusologów, epidemiologów itd.).

A jeśli chodzi o zachowanie ludzi wobec niezaszczepionych - sporo ludzi zaszczepiło się i nie umarło od szczepionki. Wiedzą, że szczepionki działają. Wiedzą, że zaszczepienie większości społeczeństwa dałoby szansę na wygaszenie pandemii. Do tego (tak jak ja) szczerze martwią
  • Odpowiedz
negując zdanie ludzi mądrzejszych od nich (wirusologów, epidemiologów itd.).

@ksetlak: Ja słucham doktora Pawła Grzesiowskiego, immunologa oraz eksperta Naczelnej Rady Lekarskiej ds. walki z COVID-19. Chodzimy z żoną w domu w maskach i zamontowałem system do oczyszczania powietrza całą dobę. Robię test 3 razy dziennie po każdym posiłku. Syn ma 5 lat i ciężko go nauczyć, żeby nie zssuwał maski w nocy.
  • Odpowiedz
Ja i otoczenie żony zaszczepiliśmy się dla siebie i żeby nie stwarzać zagrożenia dla niej

@bazar5: przeciez nadal mozecie ja zarazic. Jak macie nie byc zagrozeniem to zamknijcie ja do piwnicy albo siebie.
Szczepienie to najwyzej chroni was..
  • Odpowiedz