Aktywne Wpisy

pokyw12 +12
#mecz
Za miesiąc na tym stadionie Wyspy Zielonego Przylądka mogą świętować awans na mundial w meczu z Eswatini u siebie
Za miesiąc na tym stadionie Wyspy Zielonego Przylądka mogą świętować awans na mundial w meczu z Eswatini u siebie
źródło: temp_file3718402342414146773
Pobierz
krystse +66
#nepal #protest #swiat
jest tu już środek nocy i chyba trochę spokojniej bo nie słyszę już krzykow protestujących, ale prądu dalej nie ma u nas w budynku.
Dziś wyszedłem tylko na obiad z hotelu żeby przejść do jednej z nielicznych otwartych restauracji (praktycznie wszystkie sklepy i restauracje są zamknięte), na ulicach co chwilę coś płonie - ustawiają sobie stosiki z opon i innego gowna jak na
jest tu już środek nocy i chyba trochę spokojniej bo nie słyszę już krzykow protestujących, ale prądu dalej nie ma u nas w budynku.
Dziś wyszedłem tylko na obiad z hotelu żeby przejść do jednej z nielicznych otwartych restauracji (praktycznie wszystkie sklepy i restauracje są zamknięte), na ulicach co chwilę coś płonie - ustawiają sobie stosiki z opon i innego gowna jak na
źródło: IMG_5382
Pobierz

Mirki,
Od głównego routera idzie mi kabel Ethernet do pokoju. Zakładałem dwa lata temu że będę miał tu tylko PC, ale okazało się dołączył laptop służbowy i konsola.
Chciałbym wszystko mieć na kablu, ale jest dostępny tylko jeden ethernet. Podłączyć dodatkowe dwa kable do routera nie mam jak, bo musiałbym kable puścić pod sufitem a to mi się nie podoba.
Da się to jakoś inaczej zrobić? Nie wiem, podłączyć ten kabel do jakiegoś switcha w pokoju co podzieli sygnał na kolejne 3 kable?
Nie znam się na tym kompletnie, jak wypisuje bzdury to przepraszam z góry, ale chciałbym to jakoś mądrze rozwiązać - a praca na wifi odpada.
Pomożecie?
Dobierz sobie tylko prędkości odpowiednie - czy potrzebny ci jest switch 100Mbit czy 1000Mbit.