Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Tywin_Lannister: No Seby, to przynajmniej nie będą chcieli normalnych, wolnych ludzi zamknąć w domach xD. A jeszcze co do tej gadki, to oczywiście ten klasyczny argument jak Anety z sojowymi chłopakami się szczepią, żeby na tydzień do Grecji pojechać xD
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: Gratuluję przyjęcia czerwonej pigułki. Teraz czeka Cię długa podróż na prawo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

U mnie też był podobny moment, jeszcze przed covidem, tylko akurat pracowałem na uczelni na "Zachodzie", więc poziom jadu był prawdopodobnie jeszcze większy. Wtedy chodziło o wyborców Trumpa, właśnie takim "maksymalnie kpiarski i pasywnie-agresywnym" tonem, mimo że nie byliśmy nawet w Ameryce ani nikt obecny z Ameryki nie był.
  • Odpowiedz
@naszprycowany: Pls. Mój romans z prawą stroną skończył się na koniec gimnazjum i trwał kilka miesięcy.

Z większością kwestii zgadzam się z lewicą/liberałami niezmiennie od bardzo dawna. W kwestii pandemii mam umiarkowane podejście. Nie neguję zagrożenia, nie neguję szczepień (szczególnie w przypadku osób starszych), ale ten cyrk stał się już chory, a polaryzacja w społeczeństwie w-----a bardziej niż kiedykolwiek.
  • Odpowiedz