Wpis z mikrobloga

@maniek74:

Za Tuska pewnie by Polimexa nie było, natomiast... tak.
Na budowlance nie byłoby takiego pogromu, bo na WiG-Bud zaczęła się korekta mniej więcej w momencie, w którym dostaliśmy plaskacza od EU – kasy z funduszu odbudowy nie dostaniecie!

Odpowiadając na Twoje pytanie – tak. Byłoby
  • Odpowiedz
@Thorrand: za Tuska chinczyki by budowali w PL a nie polskie firmy ( ͡° ͜ʖ ͡°) pieniadze z UE oczywiscie dostaniemy, a jesli twierdzisz, ze przez to WIG-Budowy idzie bokiem, to lepszej okazji na zakupy byc nie moze
  • Odpowiedz
@maniek74:

Wiesz, nie bardzo mam ochotę na gdybanie.

W każdym razie fakty są takie, że budowlanka właśnie od tego momentu zaczęła dostawać po dupie. Oczywiście to tylko jeden z kilku powodów. Szalejące ceny materiałów budowlanych też miały w tym swój
  • Odpowiedz
@Cel87: @maniek74

Ale ja wiem, że za Tuska nie było dobrze i tak jak napisałem wcześniej – pewnie Polimex by już dawno nie istniał.

Wiem też, że dzięki PiSowi ta spółka w ogóle istnieje, natomiast fakty są takie, że teraz Polimex też dostał po p-----e ze względu na zaangażowanie się w ratowanie Rafako – a to już niestety jest najprawdopodobniej decyzja wyłącznie polityczna ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Thorrand: na Polimexie bardziej obstawiałbym ze za spadkami stoi fundusz ktory sie wysypuje, bylo ostatnio ESPI. Ja wyszedlem, ale zamierzam odkupić taniej i grać tam pod farmy wiatrowe na Bałtyku
  • Odpowiedz
Na budowlance nie byłoby takiego pogromu

@Thorrand: poczekaj poczekaj jeszcze z Chin do nas nie dotarło, to się dopiero nakręca, był raptem pierwszy mocny wstrząs i czekamy na domino ... trzęsienie ziemi nastąpi.
  • Odpowiedz
@FxJerzy: nie wszystkie firmy z wig-budowy robia mieszkaniówkę, wiele z nich to infrastruktura, jak wlasnie Polimex. Budimex w zeszlym roku wyłączył z grupy spolke Budimex-nieruchomości
  • Odpowiedz