Wpis z mikrobloga

Cześć, chciałbym zasięgnąć rady. Uczę się JS z pewnego polecanego przez wiele osób kursu gdzie prowadzący kurs twierdzi, że nie używa się już var do tworzenia zmiennych, natomiast na takim freecodecamp w początkowych zadaniach jak najbardziej to występuje. Chciałbym zasięgnąć opinii ekspertów ( ͡° ͜ʖ ͡°) czy var się jeszcze stosuje czy tylko const i let.
#programowanie #programista15k #programista100zl #webdev
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cppguy
@schriker
to tak z innej beczki, myślicie, że jak ogarnę jsa na poziom pozwalający mi zrobić jakieś proste projekty, które zrobię (nie todo list :D) np. 2, nauczę się podstaw reacta oraz zrobię w nim jakiś projekt to pozwoli mi to znaleźć pierwszą pracę jako junior? Planuję osiągnąć ten cel do połowy stycznia.
  • Odpowiedz
@DivooN: raczej trudno zostac juniorem bez doswiadczenia, wczesniej z reguly jest jakis staz po ktorym zostajesz w firmie, konkurencja na frontend jest chyba najwieksza, ale nie ma rzeczy niemozliwych, jak bedziesz ogarnial i przekonasz kogos, ze dostarczasz wartosc i jestes samodzielny to moze cos znajdziesz
  • Odpowiedz
@nowa_zielonka: dzięki za podpowiedź, mimo wyczutej lekkiej agresji w komentarzu. Dorosłem do tego, aby uczyć się dla siebie a nie na zasadzie copy-paste i udawać, że umiem :D
  • Odpowiedz