Wpis z mikrobloga

@trolendo:

No nie wiem czy osobowość antysocjalna jest powodem do dumy

Zaburzenia osobowości nie są ani powodem do dumy ani wstydu, tak niektórzy ludzie są ukształtowani. W praktyce ludzie antysocjalni odnoszą sukcesy w społeczeństwie (często zostają menadżerami wyższego szczebla w firmach albo politykami), bo są agresywni i walczą o swoje, o ile nie zostają seryjnymi mordercami, oczywiście wewnętrznie mogą cierpieć.

co to niby znaczy experimental living?

Ja to interpretuję jako robienie
Robiłem ten test kilka lat temu wynik prawie wcale się nie zmienil, jedynie procenty trochę w górę poszły. Zastanawiam się nad wizyta u psychologa ale trochę się boje ze nic mi to nie pomoże a tylko pieniądze stracę a w najgorszym przypadku jeszcze mnie w szpitalu zamkną.
@Kuc1337: Hej, przepraszam za późną odpowiedź. Ja też mam takie obawy, tzn. bardziej mam obawy co do pójścia do tego czy tamtego (w szczególności, co do pójścia do kobiety). Rozumiem to. Na razie zarejestrowałem się na "intensywną" 3-miesięczną terapię (muszę być zakwalifikowany przez m. in. psychiatrę), która jest finansowana z NFZ. W to wchodzi m. in. psychoterapia indywidualna i grupowa. Może coś takiego znajdziesz w swojej okolicy (w moim przypadku oferuje