Aktywne Wpisy
smuteczek2000s +78
Dzień dobry
smuteczek2000s najprawdopodobniej na zawsze znika z Wykopu i internetu.
W moim życiu wydarzyło się coś takiego co zmieniło mnie na zawsze. Nie dotyczy to mnie, a mojej rodziny. Już nigdy nie będę patrzeć na życie, ludzi z internetu i świat tak samo.
Pamiętajcie, nie narzekajcie na życie, bo ta k*rwa (życie) potrafi tak dać w kość, że prawie macie zawał w wieku 23 lat.
Trzymajcie się, może kiedyś wrócę do
smuteczek2000s najprawdopodobniej na zawsze znika z Wykopu i internetu.
W moim życiu wydarzyło się coś takiego co zmieniło mnie na zawsze. Nie dotyczy to mnie, a mojej rodziny. Już nigdy nie będę patrzeć na życie, ludzi z internetu i świat tak samo.
Pamiętajcie, nie narzekajcie na życie, bo ta k*rwa (życie) potrafi tak dać w kość, że prawie macie zawał w wieku 23 lat.
Trzymajcie się, może kiedyś wrócę do
PoItergeist +43
Przeglądam sobie instagrama z nudów. Wyświetliło mi się zdjęcie byłego znajomego gdzieś z gimnazjum z jakąś dziewczyną.
Nie skojarzyłem jej więc wbiłem w oznaczenie w jej profil. Co widzę pierwsze - dupa, cycki, więcej dupy. Tatuaże, zdjęcia z imprez, patrząc po datach średnio na tych imprezach jest przynajmniej raz w miesiącu. Sugestywne seksualne jawnie fotki, fotki z jakiś wakacji na Bali czy w innej Grecji.
I teraz myślę sobie - dobra. Dzień
Nie skojarzyłem jej więc wbiłem w oznaczenie w jej profil. Co widzę pierwsze - dupa, cycki, więcej dupy. Tatuaże, zdjęcia z imprez, patrząc po datach średnio na tych imprezach jest przynajmniej raz w miesiącu. Sugestywne seksualne jawnie fotki, fotki z jakiś wakacji na Bali czy w innej Grecji.
I teraz myślę sobie - dobra. Dzień
Chodzi mi o takie sytuacje, że np. pracujecie 8 lub więcej godzin dziennie fizycznie, lub umysłowo. Mozolny wysiłek, wiele zadań, naliczają się bardzo niewielkie pieniądze. Jak np. ja godziny analiz, planowania, tworzenia, męczącego kontaktu z innymi, rzetelna praca i wypłata kilka tysięcy za miesiąc takiej harówy.
A jakaś influencerka, instagramerka, tępa dzida z dużymi zasięgami wstawi jedno zdjęcie w butach jakiejś marki, podpisze:
"ZAKUPY! ❤️❤️❤️"
I dostaje za tej jeden wpis wasze roczne wynagrodzenie.
Ja nie rozumiem jak w takich warunkach ludzie, którzy pracują ciężko umysłowo są w stanie wykrzesać z siebie zaangażowanie w pracę. Jacyś analitycy medyczni, inżynierowie, czy nawet murarze, budowlańcy, albo ludzie, którzy tyrają na taśmie.
To jest 8 godzin dziennie, codziennie, rok w rok, przez całe życie.
A ktoś inny przez snobizm, głupotę mas, czy inny czynnik przez rok robienia jednego wielkiego g... jest w stanie zarobić więcej niż wy przez całe życie, mozolnej, długotrwałej pracy.
Jak ludzie to robią, że nie odechciewa im się pracować?
Mam takiego kumpla, który jest jednym z najbardziej znanych polskich youtuberów i #!$%@? takie głupoty, całe życie do niczego się nie nadawał, bo znam go od dziecka. Nie podam kto, bo nie chce, żeby mnie zidentyfikowano.
#stream #instagram #pracbaza #youtube #rozrywka #pracbaza #nauka #studia #pieniadze #przegryw
#redpill #blackpill
A ja nawet lubię jakaś pracę fizyczną, przynajmniej widać tego efekty, jestem zadowolony że coś umiem zrobić namacalnego.
Jak wiadomo oni plują na fizioli a ja pluję na nich. Jak by przyszło co do czego to też bym chętnie został takim influenserem"
W końcu kazdy przeszedł przez system obozów koncentracyjnych pod nazwą szkoła.
Nie no. Praca może dawać satysfakcję. Tylko dlaczego rzetelną robota, która wymaga jakiegoś zaangażowania, umiejętności, wysiłku długotrwałego jest wynagradzana
jak napluć w mordę.
A takie gówna, tworzone przez miernoty są obsypywane złotem.
Nie samo zjawisko, ale nieproporcjonalność tego razi.
Jak można wynagradzać ciężką wielogodzinną pracę jak napluć w ryj?
@Ynfluencer: skąd ten pomysł?
Cały ten #!$%@? system społeczny jest systemem czysto niewolniczym.
Nie widzę tu miejsca na jakąkolwiek satysfakcję.
@maryjuszpitagoras: następny
Jedyną nadzieję mam w śmierci że ten koszmar się skończy.
A wgl mam wrażenie, że moja praca nie wnosi za wiele dobrego do społeczeństwa. Bo co to za zysk, że jakaś biznesowa