Wpis z mikrobloga

@emerjot: podaj przepis proszę - jak długo i w jakiej temperaturze pieczesz? Czy najpierw je podgotowujesz ?
Próbowałem kilka razy robić takie ale nie udało mi się uzyskać ani smaku, ani konsystencji takiego kartofla z ogniska. (,)
@ch1va5: nie podgotowuje.. 4 surowe ziemniaki ze skórką dokładnie szorujesz i myjesz. Na talerzu rozmieszaj 2 czubate łyżki soli i 4 czubate łyżki mąki. Obtocz w tym dokładnie wilgotne ziemniaki. Przełóż na blachę ( najlepiej środek piekarnika) wyłożoną folią aluminiową. Piecz w 200 st. około godzinę ( jeśli ziemniaki są "gigantyczne" nawet półtorej). Po upieczeniu wyjmij do przestygnięcia. Natnij pionowo, rozchylając na bok. Możesz dodać odrobinę masła, soli, albo "gzika", czyli