@maegalcarwen: pierogi to tylko albo z mięsem albo z serem. Ewentualnie z owocami np. jagodami. Jak można jeść pierogi ruskie. To smakuje jak samo ciasto, bez żadnego nadzienia.
@emerjot: podaj przepis proszę - jak długo i w jakiej temperaturze pieczesz? Czy najpierw je podgotowujesz ? Próbowałem kilka razy robić takie ale nie udało mi się uzyskać ani smaku, ani konsystencji takiego kartofla z ogniska. (╯︵╰,)
@ch1va5: nie podgotowuje.. 4 surowe ziemniaki ze skórką dokładnie szorujesz i myjesz. Na talerzu rozmieszaj 2 czubate łyżki soli i 4 czubate łyżki mąki. Obtocz w tym dokładnie wilgotne ziemniaki. Przełóż na blachę ( najlepiej środek piekarnika) wyłożoną folią aluminiową. Piecz w 200 st. około godzinę ( jeśli ziemniaki są "gigantyczne" nawet półtorej). Po upieczeniu wyjmij do przestygnięcia. Natnij pionowo, rozchylając na bok. Możesz dodać odrobinę masła, soli, albo "gzika", czyli
Jak można jeść pierogi ruskie. To smakuje jak samo ciasto, bez żadnego nadzienia.
https://www.wykop.pl/wpis/61528069/#comment-218254029
Próbowałem kilka razy robić takie ale nie udało mi się uzyskać ani smaku, ani konsystencji takiego kartofla z ogniska. (╯︵╰,)