Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 871
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 348
@kamil-mg:

Niedopuszczenie do urodzenia zdeformowanego, skazanego na śmierć - często w cierpieniu, dziecka nazywasz morderstwem? Albo aborcję żeby uratować matkę?
Czysty sadyzm nie mający nic wspólnego z chrześcijańskimi wartościami. Jak piekło istnieje, to jest tam dla was specjalne miejsce.
  • Odpowiedz
  • 40
@kamil-mg:

Nie chcę tu dyskutować czy płody ze stwierdzonym zespołem downa powinny być poddawane aborcji, czy nie, natomiast faktem jest że wyrok magister Przyłębskiej podyktowany jej przez Kaczyńskiego sprawia że np. dzieci bez organów wewnętrznych czy z deformacjami muszą się rodzić tylko po to żeby natychmiast umrzeć. Bo nasz dyktatorek sobie wymyślił że ksiądz musi gusła odprawić nad tym umierającym w cierpieniu dzieckiem.
Jak dla Ciebie to jest ok, to
  • Odpowiedz
@Jabby: ci wszyscy katolicy, prolajferzy i obrońcy życia pierwsi w podskokach spieprzali by do Czech na skrobankę, gdyby w oczy zajrzało im prawdziwe ryzyko zajmowania się przez resztę życia warzywkiem. Bo wiecie, "wyjątkowy przypadek". Najłatwiej decyduje się o czyjejś, za przeproszeniem, dupie.
  • Odpowiedz
  • 7
@kontonr77:

Za to mordujący nienarodzone dzieci to anioły. Ale wy macie wyprane mózgi.

Jestem ciekaw czy gdyby płód zagrażał życiu Twojej żony/matki/córki też byłbyś taki święty.
  • Odpowiedz
@Jabby: w słowniku kulturalnych ludzi nie ma dostatecznie dosadnych słów, aby określić postawę Kaczyńskiego oraz kościoła katolickiego w sprawach światopogladowych. Ich czyny lub zaniechania powodują krzywdę setek, jeśli nie tysięcy ludzi w Polsce oraz odbierają szanse i nadzieje na lepsze jutro.
  • Odpowiedz
@ambereyed: nawet znam taki przypadek osobiście, skrajny prawak, wot, tylko duda i konfa, na badaniach prenatalnych wyszło zagrożenie chorobami genetycznymi, zgadnij kto później jechał zesrany z piskiem opon na amniopunkcję. Wyszło wszystko dobrze ale do czasu wyników badania genetycznego nagle się zmieniła retoryka. No i po co była ta amniopunkcja ( ͡° ͜ʖ ͡°) ?
  • Odpowiedz