Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arwern: Nie lubią eskapizmu i muszą wszędzie wrzucać swoje polityczne woke bzdury. Z tego powodu też obecnie wymyślają dungeony przystosowane do wózków inwalidzkich (chociaż kalectwo w świecie fantasy łatwo naprawić) lub jakiś bzdury z rasizm wobec orków (niektórzy lewacy rasiści utożsamiają orków z czarnoskórymi xD)
  • Odpowiedz
@Folmi: Te Enhanced Edition to tragicznej jakości są, wiem bo miałem (nie)przyjemność obadać Baldura na konsoli. Ale i tak najgorszy jest Planescape Torment EE, która ma game breaking bugi i Beamdog nigdy ich nie załatał. Ciekawe, że w takich chwilach nikt nie mówi żeby wycofać zepsuty produkt z cyfrowych sklepów. ;)
  • Odpowiedz
@mirkw88d: Testowałem to. Nazywanie tego moda "Enhanced Edition" to trochę clickbait z ich strony. Jedyny przydatny dla mnie ficzer to obszarowy loot i przesuwanie ekranu pod scroll-clickiem + ew. przyspieszone niektóre etapy, prawie cała reszta to przebalansowanie (głównie utrudnienia) i tzw. "bloat": nowe czary, itemy, skille, dołączalni NPC (po cholerę?), itp. Widescreen moda i naprawionego Direct Drawa i tak trzeba osobno instalować. To już Ease of Use z 2003 roku
  • Odpowiedz
@Folmi: Uproszczenie tych skopanych etapów to dla mnie prawdziwy (nomen omen) game changer. Co do NPC, to istnieje inny mod, który również działa na tej wersji. Wśród bohaterów jest np. elf rasista lub wulgarny paladyn.
  • Odpowiedz
@Folmi Ok, fakt. Ze trzy utrudnienia były wg mnie przegięte, chodzi o walkę z barbarzyńcami i wiwernami przed i po zagadce z głazami. I o walkę z drzewcami. Reszta contentu bajka do tej pory.
  • Odpowiedz