Wpis z mikrobloga

AMA z BreakingTheLaw śmierdzi mi fejkiem. Niby całe życie w Niemczech, a od niedawna w Polsce, a o Polsce potrafi powiedzieć więcej, niż o Niemczech. Polityką niemiecką dokładnie się nie interesuje, często asekuruje się słowem "chyba", ale pierdzielenia w polskim sejmie słucha rano w tv. Świetna polszczyzna. Zbyt świetna jak na bycie tylko w 1/4 Polką, w dodatku wychowywaną w Niemczech. Rozmówki w domu, krótki pobyt i rocznych kurs - no, nie chce mi się w to wierzyć. Prędzej uwierzyłbym, że to osoba z Polski bywająca w Niemczech bawi się w takie AMA. Ewentualnie ktoś, kto ma tym AMA zadanie do zrealizowania (poprawianie stosunków polsko-niemieckich, ewentualnie dowalenie wyborczej :P). Ot, takie moje luźne przemyślenia. #ama #macierewiczstyle
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Feniks: kiedyś współprowadziłem serwis typu Fotka i mieliśmy tam gagatka, który przez kilka lat zwodził i podszywał się kogoś innego. Rąbnął zdjęcia typowi, co się nazywa Casey Gomez i świrował, że jego matka jest Polką itd. To było z 7-8 lat temu i już zapomniałem, aż ta ładna Niemka mi o tym przypomniała :) Deja vu normalnie.
  • Odpowiedz