Wpis z mikrobloga

@Kryspin013: @LosoweKontoLosowegoWykopowicza: Są lepsze jaja z tym gównem. Obsługę notcha (te menusy itd). nie naprawi Apple, a każdy programista musi to zaimplementować ręcznie!

Czyli część aplikacji wspiera notcha, a część - nie.

Oczywiście można w ustawieniach oprogramowania ustawić, by Apple wymuszał przesunięcie się menusów poza notcha, ale to jest opcja
@fervi: idk, używam maka długo i nie pamiętam aby były problemy z ilością miejsca na pasku

Wiem, że część osób narzekała że w przypadku 13 calowych i mniejszych ikonki po prawej mogły znikać/chować się ale to nadal nic strasznego imo bo można przeklinać całość i pojawia się okienko. Jeżeli natomiast już taki problem występuje to pewnie to poprawia bo to nie jest coś niesamowicie trudnego do zrobienia, aczkolwiek czemu tego nie
@Kryspin013: Tu masz jak cały pulpit się dostosowuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://twitter.com/i/status/1453382287328874497

Co do menusów - czytałem o tym, ale nie znalazłem.

@LosoweKontoLosowegoWykopowicza: Wiesz - częściowo można zrozumieć Apple, że wprowadziło notcha. Ale że tak zrąbali przy oprogramowaniu tego ... Bo oni dosłownie nie zaimplementowali notcha w systemie, ty jako programista aplikacji masz go uwzględnić przez co działa różnie w zależności od aplikacji.
Są lepsze jaja z tym gównem. Obsługę notcha (te menusy itd). nie naprawi Apple, a każdy programista musi to zaimplementować ręcznie!

Czyli część aplikacji wspiera notcha, a część - nie.

Oczywiście można w ustawieniach oprogramowania ustawić, by Apple wymuszał przesunięcie się menusów poza notcha, ale to jest opcja

@fervi: to jeszcze nic, ja zauważyłem jedną aplikację i jest to znana przeglądarka, która ma problem nie z notchem, ale paskiem , który