Wpis z mikrobloga

@KrzysztofMickiewicz: no aktualnie do iPhone z własnym chipem nikt nie ma podjazdu, ogólnie ten rok dla androidów jest słaby, przez mocno przeciętnego snapa 888, który się mocno grzeje przez co za szybko zjada baterie.
Ale myślę, że jak ten procek google trochę się pouczy, to za jakiś czas może być mocną konkurencją, ale Pixel ma inny ogromny problem, czas pracy na baterii to max 4h SOT
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pucha12: jest bardzo szybki ten tensor i rozwojowy na pewno (nie mówię o cyferkach w benchmarkach), ale bateria mnie odstraszyła i chyba padnie na iPhone.
@sadhas: 4h sot to malo? iphone 12 here i mam maks sot na poziomie 5h, czesto to jest 3-4h. 90 % wlaczone wifi, zero gier, youtuba itp. 50% to safari, 20-30% facebook, messnger, smsy itp. Badz co badz, te 4h sot to 2 dni pracy telefonu :D
@sadhas: ja mialem oneplus 6, wytrzymywał 1 dzien, iphone wytrzymuje 2 dni, ale oneplusa mocniej katowalem. Dalej jesli te 4h sot w jeden dzien jest robione i bateria juz jest do ladowania to slabo, natomiast jesli bateria wytrzymuje 2 dni i w tym jest 4h sot, to normalny wynik.
jeden dzien jest robione i bateria juz jest do ladowania to slabo, natomiast jesli bateria wytrzymuje 2 dni i w tym jest 4h sot, to normalny wynik.

@kermirz: tutaj pełna zgoda. Ale jesli recenzentowi ten Pixel wytrzymuje 4h SOT, to chyba slaby znak bo tel jest raczej uzytkowany intensywnie, a nie leży i się rozładowuje od procesów w tle, szukania sieci itd.
@kermirz: 4h to okrutnie mało. Całe życie używałem androida i ostatni telefon xiaomi mi9 miał właśnie na koniec żywota 4h sot i był to główny powód, dla którego go zmieniłem