Wpis z mikrobloga

@Fifth_Element: Też mnie to w-----a. A wyjątkowymi specjalistkami w tym są baby w wieku rozmaitym, w przypadku facetów to Janusze różne się czasem w kolejkę po prostu bezczelnie w---------ą, ale nawet oni pamiętają że nie muszą przy tym blokować przejścia. Tutaj szkoła parkowania passata pod blokiem z pewnoscią bardzo się przydaje.

Tak samo jest czasem "na sklepie". W--------i się taki delikwent/ka z giga-wózkiem wzdłuż półki z produktami i blokuje dostęp
  • Odpowiedz
@Fifth_Element: zawsze myślałem, że ludzie mają własny rozum i w takich momentach poproszą taką kobietę, żeby się przesunęła. Ja tak robię i mi włos jeszcze z głowy za to nie spadł. A że wkurzające - okej, rozumiem, ale myślę, że ta kobieta nie robi tego celowo.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
zawsze myślałem, że ludzie mają własny rozum i w takich momentach poproszą taką kobietę, żeby się przesunęła.

@lukaszpatula: to pomyśl jeszcze raz, bo zazwyczaj wygląda to tak, że taka osoba wraca na to miejsce i jeszcze kilka razy będzie się przesuwała żeby kogoś przepuścić.
  • Odpowiedz
@Paczek_w_masle: przecież jeśli wróci wózkiem w to samo miejsce, to ona będzie musiała wiele razy się przesuwać przy kolejnych osobach, ty przecież raz tam przechodzisz, a nawet jak więcej razy, to możesz powiedzieć: "proszę się przesunąć gdzie indziej, bo cały czas tu pani zastawia." Rozmawianie z ludźmi naprawdę nie boli.
  • Odpowiedz
@lukaszpatula: Tak, rozmawianie z ludźmi nie boli. Ale ile razy można prosić o rzeczy oczywiste? Skoro każdy ma własny rozum, to dlaczego nie jest w stanie pomyśleć o innych także zanim zostanie o coś poproszony?
  • Odpowiedz
@fantazm: ale odpowiedz sobie sam, ile razy konkretnie prosisz jedną i tę samą staruszkę w sklepie żeby się przesunęła, raczej nie więcej niż raz. Starsi ludzie mniej ogarniają rzeczywistość, nie zawsze myślą nad tym co robią.
  • Odpowiedz
@Paczek_w_masle: racja, zgadzam się, że mogliby więcej myśleć. Dotknąłeś tu powodu, dla którego tak robią - nie myślą, ale nie robią tego po złości (poza jakimiś odklejonymi wyjątkami). Mnie też to trochę wkurza, ale myślę sobie wtedy, że kto wie czy gdy ja będę starszy nie będę robił podobnie.
  • Odpowiedz
@lukaszpatula: To nie jest problem tylko i wyłącznie starszych ludzi. Poza tym nie mówię przecież, że takich ludzi bym pod pręgierz dawał, biczował i torturował, tylko że jest to zachowanie wkurzające i nagminne.
  • Odpowiedz
@fantazm: no jest to problem wszystkich, niestety ludzie są zamyśleni różnymi sprawami życia, sam tak nieraz mam że idę i nagle łapię się na tym, że rozmyślam nad swoim życiem, zamiast patrzeć przed siebie.
A co do tematu, wczoraj miałem taką sytuację, że szła przede mną para staruszków i zajmowali cały chodnik. Nie powiem, najpierw myśl pojawiła się taka, że mnie to wkurza. Powiedziałem uprzejmie "przepraszam", a starsza pani mnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Fifth_Element: po pierwsze im bliżej stoisz i bardziej napierasz tym szybciej kolejka idzie. Po drugie jak zostawisz pół metra to cwaniaki się wepchną. Taki cwaniak niby że chce tylko przejść a tak naprawdę się wciśnie przed
  • Odpowiedz