Aktywne Wpisy
nowszyja +396
Zmniejszenie porcji o połowę ... o połowę! xDDDDDDDDDDD 76k dotacji.
#kpo
#kpo
źródło: Gx07Dn1XQAAQ8gR
Pobierz
Ten_spod_piatego +126
Szczerze mówiąc, łudziłem się, że Polska zrobiła krok do przodu. Ale afera z KPO pokazała mi coś zupełnie innego — mentalnie spora część naszego społeczeństwa nadal tkwi na wschodzie.
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,
Pracuję w dużej firmie. Wszystko działa legalnie — pełne ozusowanie, delegacje, faktury, umowy. Myślałem, że to już od dawna standard. Aż tu ostatnio stoję w kolejce do piekarni i widzę, jak kobieta czeka na koleżankę, która przynosi jej… kopertę z wypłatą. Nie „po cichu”,

źródło: comment_1634715354w1ITnBkDzo4jaEiPR7KKkI.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
To guru wykopowej Neur0py. Tak w skrócie:
źródło: comment_16347418171KudX4Q5apg1Mt0vUdFdTK.jpg
Pobierz@Bomfastic: Żeby to jeszcze robił poprawnie. Doceniam chęci, ale on często mylił się np. myląc imię i nazwisko osoby odpowiedzialnej za coś co krytykuje. Drobne niedomówienia i nieświadome(?) manipulacje psuły klimat jego filmów.
Dla mnie ta wojenka lewicy z prawicą jest coraz głupsza. Niestety nie ma w Polsce zbytnio partii trzeciodrogowych z faktycznym programem, jest tylko pis, propis i antypis.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Mr_3nKi_: ale gdzie wystepowal na zywo? Znasz jego imie i nazwisko bym mogl wygooglowac?
I najwazniejsze pytanie, to tylko dzialacz w necie czy ktos chociaz troche znany?
@DryfWiatrowZachodnich: No właśnie nigdzie nie występował, bo bał sie konwersacji na żywo. Jakiś czas temu miał telefonicznie gdzieś sie dodzwonić, żeby "zmiażdżyć prawaka", a sie obsrał i nie zadzwonił - co z resztą sam przyznał.
Nawet Artpop nie jest znany, a chyba każdy o nim słyszał. Sam sie zastanawiam, dlaczego taka osoba jak Artpop nie jest publicznie
Jesli tak, to zna czy ze rownie dobrze moze byc to otyly 30 latek z piwnicy na wiecznym bezrobociu, jak i polaczone umysly kilku licealistow, jak i troll w dowolnym wieku co rzuca blotem?
Artpopa dawno zablokowalem, ale cos kojarze. Podobna sytuacja?
@DryfWiatrowZachodnich: Nie. Może kumple z neur0py wiedzą kim naprawde jest, ale tak ogólnie to nikt nie wie. Z tym na żywo to miałem na myśli rozmowę telefoniczną na żywo xD
@HoganPaul: tak było xdxdxd