Aktywne Wpisy

szcz33pan +2559
Koniec roku to czas podsumowań, zatem znowu trzeba było sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: Indeks_Kebaba_2025_grudzien
Pobierz
balbezaur +808

Mam sobie arkusz który mi oblicza stawkę w taki sposób ze jeżeli ktoś wykorzysta do 0.34 litra wody
to i tak zapłaci 10zl, czyli 0.32 itp to i tak zapłaci 10zl gdy ktoś już więcej wykorzysta np 0.67 to mnożny mu sie x stawka i wszystko ładnie działa. Jest tam funkcja jeżeli
=JEŻELI(D7<0,34;10;D7*30)
Problem nie może jakoś wielki gdy przeciągam na inne kolumny ta formule to automatycznie pojawia mi się wartość 10zl mimo ze jeszcze nic w innych kolumnach nie ma wpisanego i trochę głupio to wygląda, chodzi mi o to żeby ukryć wartość 10 zl do czasu aż ktoś nie wpisze liczby w okienko ile wykorzytal wody ^^
źródło: comment_0aMNvQDiqcQqUnOawK8fKmIu8f1xWCwW.jpg
Pobierzdokładnie nie wiem jak funkcja sprawdzająca czy coś jest wpisane się nazywa
Komentarz usunięty przez autora
=jeżeli(czy.liczba(d7); max(10;d7*30); "")
@mjfotocompl: (#) thx dziala;)