Wpis z mikrobloga

prywatna firma, może robić co chcesz, chce pomagać kobietom niech pomaga, jak Ci tak żal to załóż swoją firmę i pomagają facetom i nie będziesz zadowolony.

@loco69: i można też taka firmę krytykować. Nawet nie trzeba własnej zakładać.
  • Odpowiedz
A ja Cię rozumiem. Nie chodzi tu tylko o reklamy i sama akcja pomocy skierowana do jakiejkolwiek grupy ludzi nie powinna być czymś złym. Ale masz rację, to po prostu nigdy nie działa w drugą stronę. Warto by się natomiast zastanowić, dlaczego - myślę, że nie bez znaczenia jest fakt, że nawet ci faceci, którzy mogliby faktycznie rozkręcać akcje skierowane dla odmiany do innych facetów, boją się oskarżenia o seksizm, szowinizm i
  • Odpowiedz
@Jamniki2: No szok, że firma pomaga dyskryminowanej części społeczeństwa, a nie tej której równość była dana odgórnie.

Kobiety były i są dyskryminowane od WIEKÓW. Każda statystka, każda nota historyczna Ci to pokaże. Wypoczki Ci przyklasną bo wiadomo że mizoginia silna jak nigdzie, ale z danymi nie wygrasz. Miej trochę godności i nie próbuj robić z siebie ofiary, w momencie kiedy jesteś elementem najbardziej uprzywilejowanej rasy i płci jaka chodziła po
  • Odpowiedz
@Jamniki2: Ja np widziałam taką reklamę fundacji pomagającej mężczyznom xD Ta cała fundacja czy tam organizacja to jedna wielka reklama tego jak się kończy pomaganie mężczyznom którzy walczą o prawa do dzieci i pokazują dlaczego (ci konkretni) nie powinni ich mieć. Materiał nawet nie musiał być zmanipulowany.
Plus nie zapominajmy o tym wysrywie na wykopie który rok temu zbierał kasę na reklamy i wsparcie mężczyzn w kwestiach nagłośnienia różnicy wieku
  • Odpowiedz
@Jamniki2: sklep głównie dla kobiet, więc i marketing mają zrobiony pod nie - faceci mają w------e na takie akcje, bo sami potrafią o siebie zadbać (a Ci, którzy nie potrafią i tak nie robią zaskupów w Rossmaninie)
  • Odpowiedz
akcje skierowane do facetów nie są organizowane, bo mężczyźni sami siebie nienawidzą ( ͡~ ͜ʖ ͡°) i wiecznie próbują ściągnąć innych facetów w dół.

@little_muffin: Jesteś jakimś trollem, którego jeszcze nie wyłapałam, czy poważnie takie jest Twoje zdanie? Nawet JEŚLI mężczyźni sami siebie nienawidzą, to to jest też część problemu, o którym piszę. Ta wojna na słowa jest częścią większej wojny, kulturowej. Ja widzę od lat
  • Odpowiedz
@uczalka: nie, nie widzę tego. Kobiety dalej w wielu przypadkach mają gorzej - jak jesteś facetem pół-debilem to załapiesz byle jaką robotę w budowlance na czarno i żyjesz jak król. Będąc kobietą masz dużo bardziej ograniczone opcje zarobku, wiele kobiet uzależnia się od partnerów finansowo - bo nie mają wyboru.
Nie widzę brutalnego atakowania męskości - ta zazwyczaj jest chwalona, a ciągnięcie innych w dół to jej przejaw - każdy
  • Odpowiedz
@Jamniki2 czytałem kiedyś manifest unabombera, to był taki amerykański przegryw, który wysyłał b---y ludziom związanym z postępem i technologia. P------y ugułem.

Ale jedna rzecz napisał dobrze.
Że jeśli jakaś grupa występuje i twierdzi, że inna grupa np czarni, geje, kobiety wcale nie są głupie, brzydkie i słabe i muszą organizować w imieniu tego marsze i akcje to pośrednio przyznają, że te właśnie grupy są głupie i słabe. Bo gdyby nie były
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Jamniki2: @loco69: @angelika_tracz: ta prywatna firma może robić co chce, ale jak tylko jest to poprawne politycznie.

Jak założę sobie firmę i będę pomagał tylko białym lub tylko heteroseksualnym to będzie ok? Byłby kwik.

Ale jak jest pomaganie tylko czarnym, tylko LGBT, tylko kobietom to już jest ok.
  • Odpowiedz
Kobiety były i są dyskryminowane od WIEKÓW

@ImYourPastClaire: tak, a mężczyźni mieli wtedy na świecie jeden wielki park rozrywki, w końcu aż 5-10% z nich mogło faktycznie korzystać z większych przywilejów, podczas gdy reszta ginęła na rozkaz na wojnach albo padała na pysk w polu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@little_muffin: Ok, kobiety dalej w wielu przypadkach mają gorzej ze względu na różnice biologiczne, ale w innych przypadkach dużo gorzej mają faceci. Wyższy wiek emerytalny w połączeniu z krótszym o kilka lat życiem, ledwie kilka procent szans na opiekę nad dzieckiem w przypadku rozwodu, problemy z automatycznym przypisaniem ojcostwa, wychowywanie nieswoich dzieci łącznie z byciem zmuszanym do płacenia na nie alimentów już po odkryciu prawdy... To są rzeczy, które moim
  • Odpowiedz
@uczalka: kobiety były dyskryminowane przez całą historię ludzkości. Dzielnie zaciskały zęby pomimo tragicznych sytuacji. Mężczyzna widzi reklamę Rossmanna i płacze... Sorry, ale to śmieszny zmyslony problem. Problemy to ma matka z 5 dzieci kiedy ojciec umarł, a nie biedny skrępowany wykopek xDdd
  • Odpowiedz
@Jamniki2: Ale serio, dlaczego płacz w obronie mężczyzn zawsze się podnosi, kiedy jest jakaś akcja mająca na celu wsparcie kobiet? Serio, jak ma to świadczyć o wiarygodności ruchu, kiedy wszystko, co właściwie widzę o "samotnych ojcach" itp. jest tylko reakcją na inny aktywizm?
  • Odpowiedz
@little_muffin "Mężczyznom nie opłaca się pomagać - częściej schodzą na złą drogę, częściej wybierają bezdomność bo im tak wygodniej."

Czy ty jesteś menofobem? Co ty wogle gadasz xD

@ImYourPastClaire "Kobiety były i są dyskryminowane od WIEKÓW."

Kobiety były dyskryminowane od zawsze to fakt ale od kilkunastu/kilkudziesięcu lat są faworyzowane i to mężczyźni są obecnie dyskryminowani. Jeśli się nie zgadzasz podaj przykład w jakim aspekcie dzisiaj w Polsce kobiety są dyskryminowane.
  • Odpowiedz
na kazdym kroku zycia widze faworyzacje kobiet,

@Jamniki2: A kogo ma faworyzować drogeria której 95% asortymentu jest skierowana do kobiet xD. Załóż własny biznes w którym będziesz sprzedawał buty i dawał rabaty beznogim inwalidom wojennym ty januszu marketingu xD.

Prywatne przedsiębiorstwo nie jest po to by cię głaskać po główce tylko by zarabiać pieniądze a marketing jest częścią tego. Pogódź się z tym i przestań się użalać nad sobą.
GlebakurfaRutkowski_Patrol - > na kazdym kroku zycia widze faworyzacje kobiet,

@Ja...

źródło: comment_163446866471qZyBYcDvbSE9bWReJiiP.gif

Pobierz
  • Odpowiedz