Wpis z mikrobloga

obrzydliwe to sa kobiety ktore w XXIw sobie nie radzą chcociaż wsparcie i inicjatywy mają zewsząd, niezależnie od tego jak mają #!$%@?. Bycie kobietą ktora przegrywa w XXIw. to cieżkie kalectwo

@Tranzystor_IGBT: W każdej takiej dyskusji prędzej czy później pojawia się taki głos, który doskonale pokazuje o co chodzi.

Tu nie chodzi o to że mężczyźni mają źle, bo nawet jeśli mają to Wam nie o to chodzi. Chodzi o to
prywatna firma, może robić co chcesz, chce pomagać kobietom niech pomaga, jak Ci tak żal to załóż swoją firmę i pomagają facetom i nie będziesz zadowolony

@loco69: szkoda że nie mam już miejsca na czarnej żeby wrzucić wszystkich którzy plusują to twoje gówno
każdej takiej dyskusji prędzej czy później pojawia się taki głos, który doskonale pokazuje o co chodzi.

Tu nie chodzi o to że mężczyźni mają źle, bo nawet jeśli mają to Wam nie o to chodzi. Chodzi o to że ktoś pomaga kobietom, murzynom, gejom czy komukolwiek kogo nie lubicie.

I to jest takie typowe #!$%@? wykopowej incelozy napędzane nienawiścią do znienawidzonej grupy. Bo tu nie chodzi o to żeby mężczyźni mieli lepiej,
zachowujesz sie jak typowy wykopek przegryw który tylko uwaza kobiety za zło świata xD

@zwiaz_mi_rece_nog_nie_trzeba: ta linia argumentacji nie brzmi już poważnie nawet dla wielu "normalnych" ludzi. Nastąpił gdzieś po drodze punkt przegięcia, musisz zmienić strategię
@Jamniki2: akurat w tym że mają fundację pomocy kobietom, prowadząc drogerie w której głównie pieniędzy zostawiają kobiety mnie nie razi... To tak jakbyś miał pretensje ze ktoś stworzył fundację pomagającą ludziom chorym na raka bo olewają inne choroby. Prywatna inicjatywa, raczej trzeba się cieszyć że powstała, natomiast jeśli chciałbyś zobaczyć taką fundację pomocy mężczyznom to myślę że swoje kroki powinieneś skierować do firm których klienci są w znacznej większości mężczyznami -
może robić co chce

@loco69: w każdym podobnym wątku jest jeden z was, zawsze xD nie wiem czy to jakiś tajny klub argumentum ad mogum ale jak za każdym razem wam tłumaczę - nie, nikt nie mówi że "nie mogą". Tak, legalne działałnia także można krytykować. Liczę, że dzięki mojej pracy to już ostatni taki wpis waszej gildii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jamniki2: A ja Cię rozumiem. Nie chodzi tu tylko o reklamy i sama akcja pomocy skierowana do jakiejkolwiek grupy ludzi nie powinna być czymś złym. Ale masz rację, to po prostu nigdy nie działa w drugą stronę. Warto by się natomiast zastanowić, dlaczego - myślę, że nie bez znaczenia jest fakt, że nawet ci faceci, którzy mogliby faktycznie rozkręcać akcje skierowane dla odmiany do innych facetów, boją się oskarżenia o seksizm,