Wpis z mikrobloga

Jest sens kupować obecnie #nintendo #switch v2? Jestem ciekaw głównie (i chyba tylko) zeldy, którą z chęcią bym ograł. Wiem, że dopiero była premiera wersji oled, ale scalperzy wystawiają za 2000 zł, a stare można kupić za niecałe 1400 od ręki w marketach. Jeżeli używaną to za ile byście patrzyli i na co ewentualnie zwracać uwagę poza dryfującymi analogami? #gry #nintendoswitch
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Smartek bierz V2, ceny nowych miały być po obniżce ok 1250, więc używkę dostaniesz za mniej. Jeśli nie podejdzie puścisz dalej bez większej straty. Zelde dostaniesz za +/- 150 i za tyle pchniesz dalej. Można powiedzieć że da się pobawić kilka msc za 50-100zl.
Sprawdź głównie analogi i to żeby była jak naj mniej zmęczona z wyglądu (gdybyś miał pchać dalej :)) i szukaj takich jeszcze na gwarancji.
  • Odpowiedz
@Smartek: to zależy, czego oczekujesz. OLED ma lepszy wyświetlacz, głośniki, dłużej działającą baterię lepiej przemyślaną nóżkę i trochę zmieniony dock. Ja osobiście posiadam v2, a z racji że i tak gram głównie na TV, a z trybu przenośnego korzystam sporadycznie, a nawet jeśli to i tak na słuchawkach, więc ani lepszy ekran, głośniki czy bateria nie mają w tym przypadku dla mnie znaczenia, bo z tego co się orientuję, w
  • Odpowiedz
@starrk: Dzięki za rzeczowy komentarz. Byłem dzisiaj w mediamarkt jadąc do fryzjera i była ostatnio sztuka red-blue, wracając stwierdziłem, że po niego wjadę, ale ktoś w przeciągu 1,5h mi go sprzątnął ( ͡° ʖ̯ ͡°). Zobaczę - sam nie wiem jak często grałbym w wersji przenośnej.
  • Odpowiedz
@Smartek: Musisz się zastanowić. Ja tak jak pisałem, gram sporadycznie na handheldzie, bo nie przepadam. Pada mogę trzymać znacznie dłużej, a gdy trzymam całą konsolę to po jakimś czasie jest mi niewygodne i ręce mi cierpną. xd Z resztą wybierając się w dalekie i dłuższe podróże nie biorę nawet Switcha, bo jest dla mnie za duży do plecaka i przesiadam się na 3DSa, ale no to już są osobiste preferencje.
  • Odpowiedz
@Smartek: Jest, nie tracisz zupełnie nic, prócz lekko ładniejszego ekraniku, a i sporo pieniążków w kieszeni na gry i akcesoria zostaje ;)
  • Odpowiedz